Victor Ponta va fi premierul propus de majoritatea creata in jurul Uniunii Social-Liberale in cazul in care motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc va "trece" de Parlament peste 2 zile, varianta unui premier tehnocrat nefiind agreata de USL, a declarat, miercuri, co-presedintele USL Crin Antonescu, citat de Mediafax.

  • "Primul criteriu pe care se propune un premier e conformatia majoritatii parlamentare care il sustine. Noi avem astfel de criterii, domnul Basescu are altele", a afirmat liderul liberal.
  • "Dupa toate probabilitatile, poate sa fie domnul Ponta, pentru ca in actuala conformatie putem merge pe un premier al PSD, care are cei mai multi parlamentari", a adaugat el.
  • "Daca acum o majoritate in jurul USL ar propune un candidat de premier si Traian Basescu sa nu-l accepte, atunci procedam la suspendare, cum e normal. Cred ca, indiferent ce reguli ar pune in Constitutie domnul Traian Basescu, aceasta suspendare s-ar transforma in destituire", a mai spus Crin Antonescu.

El a admis, insa, ca in acest moment nu exista o majoritate parlamentara care sa adopte motiunea de cenzura si sa faca posibila numirea unui nou candidat de premier.

Guvernul si-a asumat, saptamana trecuta, raspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL si PC au depus o motiune de cenzura care va fi dezbatuta si supusa la vot in plenul Parlamentului miercuri 16 martie, de la ora 15:00.