Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca prietenia dintre Traian Basescu si Viktor Orban este "un pericol" pentru Romania ca tara si pentru pozitia acesteia in Europa, el sustinand ca cei doi sunt "oameni la fel de ingusti in gandire, la fel de dornici de putere absoluta".

"S-au gasit amandoi: doi oameni la fel de ingusti in gandire, la fel de dornici de putere absoluta. Si, repet, pentru noi prietenia dintre Basescu si Viktor Orban e un pericol pentru noi ca tara si ca pozitie in Europa", a spus Ponta citat de Mediafax.

El a apreciat ca propunerea avansata de presedintele Traian Basescu privind introducerea in Constitutie a unei prevederi care sa limiteze la 3% deficitul bugetar este "o uriasa prostie", pe care numai la Viktor Orban a vazut-o.

"Prevederea de 3% deficit in Constitutie e o uriasa prostie, cred ca i-a fost inspirata de noul sau prieten, Viktor Orban, ca am vazut ca si Viktor Orban vrea sa modifice Constitutia. Deficitele si, in general, economia nu tin cont de deciziile politice ale lui Basescu. O prostie de genul asta numai la Viktor Orban am vazut si am vazut ca Traian Basescu, in Europa, in afara de Viktor Orban, nu mai are niciun fel de partener, nimeni nu mai vrea sa stea de vorba cu el", a adaugat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca se analizeaza posibilitatea ca in proiectul legislativ privind revizuirea Constitutiei sa se propuna si prevederea unui deficit maxim de 3% pentru bugetul de stat.