Romania ar avea nevoie de un premier "din zona economica", a declarat la RFI deputatul PDL Sulfina Barbu, adaugand ca "s-a incheiat o etapa". Cea mai simpla metoda de inlocuire a lui Emil Boc in fruntea Guvernului este o demisie a sa, a spus parlamentarul democrat-liberal, precizand insa ca vorbeste "doar despre posibilitati".

Sulfina Barbu a afirmat ca subiectul premierului tehnocrat va fi discutat in PDL si in coalitie dupa motiunea de cenzura a Opozitiei, de miercuri, 16 martie.

"Vom discuta acest aspect in partid si in coalitie, dupa motiunea de cenzura. Punctul meu de vedere personal este ca s-a incheiat o etapa si urmeaza o noua etapa pe crestere economica si masuri economice, fara masuri dure de aici incolo, ceea ce presupune un profil de prim-ministru din zona economica, care sa ofere incredere si celor din mediul de afaceri si populatiei, dar repet, este punctul meu de vedere", a afirmat deputatul democrat-liberal.

Barbu a adaugat ca in prezent, majoritar este curentul care vrea un prim-ministru politic.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca, la reuniunea PDL de duminica, premierul Emil Boc si-a anuntat candidatura pentru sefia formatiunii. Sursele au afirmat ca Boc nu va ramane premier pana la Congresul din 14 mai, urmand sa demisioneze dupa motiunea de cenzura privind asumarea raspunderii pe Codul Muncii. Boc nu a dat prea multe explicatii in legatura cu motivele pentru care intentioneaza sa obtina un nou mandat de presedinte PDL, mai spun sursele citate.

Citeste mai multe pe rfi.ro.