Premierul Emil Boc si-a anuntat candidatura pentru sefia PDL, au declarat pentru HotNews.ro surse care au participat la reuniunea de duminica, precizand insa ca acesta nu va ramane premier pana la Congresul din 14 mai, urmand sa demisioneze dupa motiune de cenzura privind asumarea raspunderii pe Codul Muncii.In aceeasi sedinta, si-a anuntat candidatura pentru presedintia PDL si Vasile Blaga.

Emil Boc si Vasile BlagaFoto: Agerpres

Emil Boc va lua decizia finala miercuri dupa motiunea de cenzura, potrivit surselor HotNews.ro. Boc nu a dat prea multe explicatii in legatura cu motivele pentru care intentioneaza sa obtina un nou mandat de presedinte PDL, mai spun sursele citate. "Candidez pentru continuarea activitatii deja incepute", ar fi spus Boc democrat liberalilor.

Cele doua anunturi au fost facute in prima parte a sedintei, la care nu a participat Traian Basescu, sustin surse democrat-liberale. De asemenea, in timpul discutiilor de la Vila Lac1, presedintele Traian Basescu si-a manifestat sustinerea totala fata de premierul Emil Boc.

Consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, a declarat vineri, pentru RFI, ca este posibila varianta unui premier tehnocrat, cu cabinet politic, sugerand astfel ca Emil Boc ar putea fi inlocuit de la Guvern.

Sefii de organizatii au fost convocati duminica in Capitala de catre conducerea centrala la o intalnire la care a participat si presedintele Traian Basescu.

Potrivit unor surse politice, Vasile Blaga este sustinut pentru presedintia PDL de Radu Berceanu (Dolj), Adriean Videanu, Ioan Oltean (Bistrita), Cezar Preda (Buzau), Gheorghe Flutur (Suceava), Gheorghe Albu, Sorin Frunzaverde (Caras Severin).

Conform surselor Hotnews.ro, la capitolul filiale judetene, in tabara lui Blaga se inscriu Alba, Bihor, Hunedoara, Braila, Ialomita, Galati, Tulcea, Vrancea, Iasi, Botosani, Maramures, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timis, Olt, Dolj, Gorj, Vrancea, Ilfov precum si din sectoarele 1, 3, 4 si 5 ale Capitalei.

In ceea ce priveste candidatura lui Emil Boc, aceasta ar fi sustinuta, conform surselor HotNews.ro, de catre Elena Udrea, Roberta Anastase, Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Wiliam Branza (PDL Diaspora), Daniel Buda (Cluj), Lucian Bode (Satu Mare). Democrat liberalii care il sustin pe Emil Boc evita sa-si manifeste public optiunile. Liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea, a facut un portert robot al candidatului pentru sefia PDL care insa il exclude din calcule pe Blaga.

Sursele citate sustin ca Gheorghe Falca (Arad), Gheorghe Stefan-Pinalti (Neamt), Florin Popescu (Dambovita), George Scripcaru (Brasov) si Anca Boagiu sunt in expectativa si, in functie de sansele care le vor avea candidatii, se vor pozitiona in tabara castigatoare.

Update: Emil Boc va lua decizia finala miercuri dupa motiunea de cenzura, potrivit surselor HotNews.ro. Boc a evitat sa explice democrat liberalilor motivele pentru care intentioneaza sa obtina un nou mandat de presedinte PDL, mai spun sursele citate.