Senatorul Gabriel Berca a fost ales, duminica, presedinte al organizatiei judetene PDL Bacau in cadrul sedintei Consiliului Judetean de Coordonare al filialei, el fiind singurul candidat la aceasta functie, anunta Mediafax.

Gabriel Berca a fost votat pentru functia de presedinte al PDL Bacau de 785 de delegati ai Consiliului Judetean de Coordonare, iar 27 de delegati au votat "impotriva".

In urma alegerilor de duminica din PDL Bacau, secretar general al organizatiei a fost ales Mihai Banu.

La Consiliul Judetean de Coordonare al PDL Bacau, desfasurat duminica, la Casa de Cultura din municipiul resedinta de judet, au participat aproape 800 de delegati, la sedinta fiind prezenti si presedintele PDL, Emil Boc, si secretarul general al partidului, Vasile Blaga.

Senatorul Gabriel Berca, care era presedinte interimar al organizatiei, a fost singurul candidat la functia de presedinte al organizatiei, el declarand in fata delegatilor ca este nevoie de schimbare in administratia locala din Bacau.

Gabriel Berca, de profesie inginer, ales senator pe lista PNL in alegerile din 2008, a fost prefect al judetului Bacau incepand cu ianuarie 2005 si pana in martie 2008, cand a devenit secretar general al Guvernului, functie ocupata pentru cateva luni.

El a demisionat din PNL in iunie 2010 si ulterior a fost numit presedinte interimar al PDL Bacau.

Gabriel Berca are 42 de ani si este absolvent al Universitatii Politehnice Bucuresti, Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor Metalice.