Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, care este si liderul organizatiei judetene a UDMR, va depune juramantul de cetatenie maghiara in 15 martie, la Miercurea Ciuc, alaturi de sotia sa, transmite Mediafax.

Presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat, vineri, ca in 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, va depune, alaturi de sotia sa, juramantul de cetatenie maghiara.

Tamas a spus ca la ceremonia de depunere a juramantului va fi prezent vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt.

Evenimentul va avea loc la Consulatul General al Ungariei la Miercurea Ciuc, de la ora 9.30.

Presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a fost printre primii care si-au depus, in 3 ianuarie, la Consulatul General al Ungariei, la Miercurea Ciuc, actele pentru obtinerea cetateniei ungare.

Presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, declara atunci ca putea solicita si obtine cetatenia ungara inca din 1990, cand s-a dus in Ungaria, unde a trait timp de cinci ani impreuna cu sotia sa, dar a asteptat sa poata face acest demers "acasa".

"As fi putut sa cer cetatenia maghiara in perioada 1990-1995, cand am trait la Budapesta, dar nu am facut-o. Am vrut sa venim acasa si sa muncim aici. Asta este semnalul meu catre secuime, sa traim acasa, in Tinutul Secuiesc, cu dubla cetatenie, cu cetatenia maghiara. Acesta este secretul vietii mele", a afirmat presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor.