Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca deputatul liberal Adriana Saftoiu scoate "tipete ascutite" in cazul Dan Voiculescu, el aratand ca aceasta este "o femeie pedista", la fel ca Sulfina Barbu, si o "moralista second-hand", relateaza Mediafax.

"Tipete ascutite scoate si doamna Saftoiu. Alta femeie pedista, actualmente in PNL, moralista second-hand achizitionata pe vremea lui Dinu Patriciu si Calin Popescu Tariceanu sau invers, nu are importanta. Doamna Saftoiu imi spune mie ca trecutul conteaza. Ca sa vezi! Nu mai spuneti, doamna Saftoiu! Mie imi spuneti? Dumneavoastra imi spuneti?", a spus Antonescu.

Deputatul PNL Adriana Saftoiu a declarat, joi, la RFI, ca liberalilor le va fi greu sa mai vorbeasca despre "revolutia bunului simt", din moment ce au facut o alianta cu PC, partid fondat de Dan Voiculescu, "un colaborator al Securitatii".

"As vrea sa-l parafrazez pe domnul Crin Antonescu, din 2006, care in cazul Mona Musca spunea ca nu e nevoie de un verdict al unei instante, ca e suficient ca Mona Musca sa fie exclusa din PNL, un nume conspirativ si un angajament. Tot dansul spunea atunci ca in PNL nu e loc pentru tradatori si tradati. Acum, sigur ca da, daca decizii luate in prezent determina liderii PNL sa spuna ca trecutul nu conteaza, nu e decat o forma de lasitate si atata tot. Cred ca e de preferat sa spui ca da, trecutul conteaza, asta e, punct. Deci din punctul meu de vedere, trecutul conteaza pentru absolut oricine si cred ca niciodata prezentul nu poate fi asumat si inteles fara sa tii cont si de trecut", a mai declarat Saftoiu.

UPDATE - Adriana Saftoiu a declarat vineri pentru Agerpres: "Eu cel putin mi-am asumat trecutul cu bune si cu rele bune, in timp constat ca cel putin domnul Antonescu are probleme cu trecutul lui si nu-si poate asuma declaratiile din 2006 sa le coreleze cu cele din 2011. Intre noi doi, eu una ma simt mult mai limpede cu trecutul si mult mai clara".

Crin Antonescu: Mi se pare incredibil ca Sulfina Barbu sa ma someze in legatura cu Dan Voiculescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a raspuns, vineri, si declaratiilor democrat-liberalei Sulfina Barbu referitoare la verdictul ICCJ in cazul Dan Voiculescu, afirmand ca aceasta este asociata in afaceri cu un fost ofiter de Securitate, dar nu poate suporta "teribila dezvaluire ca Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea", relateaza Agerpres.

"Am vazut ieri cum cateva voci teribil de prestigioase in materie de anticomunism si securism au tipat ascutit. Femeile pediste mai intai. Doamna Sulfina Barbu. Am vazut multe, dar mi se pare incredibil sa ma someze Sulfina Barbu nu stiu ce sa-i fac lui Dan Voiculescu, domnia sa care (...) a fost ani de zile, cred ca mai e si acum, asociata cu un ofiter de Securitate, domnul colonel sau ce e Silvian Ionescu si care nu are nicio vina in discutia asta. Adica ne putem asocia cu securisti cu acte in regula, cu ofiteri, putem face afaceri frumoase in vreme ce conducem unul Ministerul Mediului, unul Garda de Mediu, putem sa facem bani frumosi, putem sa fim la partid, nu putem sa suportam teribila dezvaluire ca Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea. Sulfina Barbu. Live", a spus Antonescu, pe un ton ironic.

Sulfina Barbu a sustinut ca PNL are atat dreptul, cat si obligatia morala de a cere excluderea lui Dan Voiculescu din Alianta de Centru-Dreapta.

"Ca partener in ACD, PNL are tot dreptul sa ceara ACD renuntarea la Voiculescu. Si nu numai ca are dreptul, PNL are si obligatia morala sa ceara excluderea lui Voiculescu", a afirmat Barbu.

Ea a adaugat ca politica liberalilor din ultimele luni 'este sinucigasa', iar cazul lui Dan Voiculescu ar demonstra 'situatia duplicitara in care Crin Antonescu a adus PNL".

"Opinia publica asteapta ca PNL sa fie la fel de intransigent cu Voiculescu cum a fost si cu Mona Musca. Daca au renuntat cu usurinta la un om care a muncit atat de mult in PNL, nu ar trebui sa aiba nicio problema sa renunte chiar mai usor la Voiculescu. (...) Intre onoarea PNL si televiziunile lui Voiculescu, din pacate, Crin Antonescu a ales deja functia de vedeta la Trustul Intact", a spus Sulfina Barbu.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, ca liderul conservatorilor Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securitati, cu numele conspirativ "Felix". Astfel, ICCJ confirma decizia Curtii de Apel Bucuresti.