"Trecutul conteaza !", iar ca PNL-ului ii va fi greu de acum inainte sa mai sustina discursuri despre revolutia bunului simt, a declarat la RFI deputatul PNL, Adriana Saftoiu, care comenteaza verdictul instantei supreme in cazul Dan Voiculescu. Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat joi ca fondatorul Partidului Conservator a colaborat cu Securitatea.

Adriana Saftoiu a considerat ca liderii PNL dau dovada de "lasitate", pentru ca aplica standarde duble. Deputatul liberal aduce in discutie precedentul Mona Musca.

"As vrea sa-l parafrazez pe domnul Crin Antonescu, din 2006, care in cazul Mona Musca spunea ca nu e nevoie de un verdict al unei instante, ca e suficient ca Mona Musca sa fie exclusa din PNL, un nume conspirativ si un angajament. Tot dansul spunea atunci ca in PNL nu e loc pentru tradatori si tradati. Acum, sigur ca da, daca decizii luate in prezent determina liderii PNL sa spuna ca trecutul nu conteaza, nu e decat o forma de lasitate si atata tot ! Cred ca e de preferat sa spui ca da, trecutul conteaza, asta e, punct. Deci din punctul meu de vedere, trecutul conteaza pentru absolut oricine si cred ca niciodata prezentul nu poate fi asumat si inteles, fara sa tii cont si de trecut", a explicat Saftoiu.

Curtea Suprema a respins, joi, recursul formulat de presedintele fondator al Partidului Consevator, Dan Voiculescu, impotriva deciziei prin care Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) i-a dat verdict de colaborare cu fosta Securitate. Decizia este definitiva si irevocabila.

Citeste mai multe declaratii ale Adrianei Saftoiu pe RFI.