Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a declarat miercuri ca doreste sa candideze pentru un al doilea mandat din pozitia sa de independent. "Eu o sa ma prezint in fata bucurestenilor pentru cel de-al doilea mandat cu realizarile mele. Daca dansii vor sa ma sustina (n.r. - USL), eu raman in pozitia mea de independent. Ma onoreaza aceasta sustinere", a afirmat Oprescu, potrivit Agerpres.

El a precizat ca isi va vedea de drumul sau - acela de a schimba Bucurestiul. "Douazeci de ani de promisiuni. M-am plictisit. Mi-au luat si din bani, mi-au pocit si bugetul", a mai sustinut primarul Capitalei.

Uniunea Social Liberala il va sustine pe candidatul independent Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, daca acesta se va dovedi solutia pentru victorie in cazul Bucurestiului, chiar daca "domnii Andrei Chiliman sau Marian Vanghelie nu vor fi fericiti", a declarat miercuri, intr-un interviu acordat Agerpes, presedintele PSD, Victor Ponta, co-presedinte al USL.

Intrebat daca s-a mai discutat in cadrul USL despre sustinerea candidatului independent Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, Ponta a raspuns afirmativ.

"Da. Si avem aceeasi parere exprimata si de Crin Antonescu si de mine - in primul rand ca vom avea un candidat comun, in al doilea rand ca va fi candidatul care are sansele cele mai mari si, in al treilea rand, daca Sorin Oprescu este candidatul cu sansele cele mai mari e foarte bine sa fie el candidatul. Stiu ca domnul Chiliman (Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al Capitalei - n.r.) nu-i foarte fericit sau domnul Vanghelie nu e fericit. Intrebarea este, domnul Chiliman sau domnul Vanghelie sau domnul Piedone pot ei sa aiba o sansa mai mare decat domnul Oprescu? Daca ne dovedesc ei lucrul acesta, nu-i nici o problema. Dar e usor sa spui nu la ceva fara sa vii cu o solutie", a spus liderul PSD.

El s-a aratat convins ca Sorin Oprescu, chiar daca nu este membru PSD sau PNL sau in USL, se afla "de partea cea buna", adica "nu este omul sistemului lui Traian Basescu".