Senatul si Camera Deputatilor au decis, la solicitarea UDMR, ca programul de lucru pentru saptamana viitoare sa includa activitate in teritoriu luni si marti, avand in vedere ca in 15 martie este sarbatorita Ziua nationala a maghiarilor de pretutindeni, transmite Mediafax.

In Senat, decizia a fost luata, miercuri, de plen, cu 61 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si o abtinere.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat, inainte de votarea programului de lucru pentru saptamana viitoare, ca la ultima sedinta de Birou Permanent, liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, si chestorul Verestoy Attila au cerut ca senatorii maghiari sa poata participa in data de 15 martie la festivitatile din colegiile lor.

Secretarul Camerei Deputatilor, Nicolae Mircovici, a precizat ca programul de lucru care include activitate in teritoriu pentru zilele de luni si marti ale saptamanii viitoare a fost adoptat de majoritatea membrilor Biroului Permanent, inregistrandu-se doar doua abtineri.

Potrivit lui Mircovici, de la vot s-au abtinut liberalul Dan Motreanu si social-democratul Georgian Pop.

Mircovici a precizat ca proiectul programului de lucru pentru saptamana viitoare a fost propus, ca si pana acum, la sugestia secretarului general al Camerei, Gheorghe Barbu, el admitand ca propunerea ca zilele de luni si marti sa fie dedicate activitatilor in teritoriu a fost sugerata de grupul UDMR.

"Probabil ca la sugestia UDMR s-a facut acest proiect de program", a admis Mircovici.

"Nu avem liber luni si marti, ci activitati in teritoriu, in circumscriptii. Deputatii le pot folosi pentru intalniri cu alegatorii vizavi de votul pe motiune care urmeaza sa fie miercuri. Maghiarii, pe 15, au ziua nationala si probabil ca vor avea manifestari de genul acesta. Programul a fost propus de secretarul general, asa ne-a fost prezentat ca proiect", a spus Mircovici.

El a aratat ca saptamana viitoare, miercuri, a fost programata dezbaterea motiunii de cenzura a opozitiei pe Codul Muncii, precum si votul acesteia.

"Daca era luni sa fie plen si marti sa plece maghiarii, de exemplu, pentru ziua lor, miercuri trebuia sa vina la motiunea de cenzura si spuneati de ce doua cheltuieli in plus", a explicat Mircovici decizia de a avea zilele de luni si marti dedizate activitatilor in teritoriu.