Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat, marti seara, la TVR 1, ca ceea ce i s-a intamplat la sedinta CNC grupului din care face parte impreuna cu Monica Macovei si Cristian Preda se poate traduce prin niste vorbe celebre deja in politica: "Un fleac, ne-au ciuruit", relateaza Mediafax.

"Din punctul nostru de vedere, al grupului din care fac si eu parte, ceea ce s-a intamplat la CNC-ul de sambata se poate traduce foarte simplu, citand niste vorbe deja celebre in politica: Un fleac, ne-au ciuruit. Mai invoc un citat cunoscut. La un moment dat, Winston Churchill spunea ca in politica e ca in razboi, singura diferenta e ca in razboi mori o singura data, in vreme ce in politica mori de mai multe ori. Si in general in politica asa e - esti invins, revii, iar esti invins. Viata politica e un amestec de infrangeri si de victorii, pana la urma", a declarat Sever Voinescu la postul public de televiziune.

Intrebat daca l-a surprins agresivitatea unor colegi, el a raspuns ca ceea ce l-a surprins neplacut a fost sa constate ca in duelul retoric intre parti au fost in mod evident folosite de catre anumiti colegi idei, teze, informatii pe care le vehiculeaza opozitia.

"Si m-a mirat sa constat ca exita o unitate in cuget si simtiri, sau macar in viziunea in legatura cu noi si cu demersul nostru, intre unii colegi de-ai mei de partid si oameni precum Victor Ponta, de pilda, si asta doare. De fapt, asta doare cel mai mult, nu atat disputa, nu atat argumentele, chiar nu atat atacurile la persoana. Noi, in general, in dialogul politic - si PDL nu face exceptie - uitam foarte rapid ideile si trecem direct la persoane si purtatorul de idei devine actorul principal, cand in mod normal proiectul ar trebui sa fie ceea ce se dezbate. Nici asta nu ma deranjeaza, suntem obisnuiti. Dar sa constat ca intr-o sedinta PDL daca inchid ochii si nu vad persoana care vorbeste, aud doar vorbele, nu m-ar suprinde cand deschid ochii sa vad ca e Victor Ponta, asta doare", a declarat deputatul.

Voinescu a spus, insa, ca el, Macovei si Preda se gandesc in continuare foarte serios la depunerea unei motiuni la Conventia Nationala din mai.

"Suntem intr-un moment in care evaluam pana la urma ce este mai bine pentru PDL. Pentru ca, desi exista multi colegi sau multi oameni din opozitie care critica gestul nostru, ca si cum ar fi fost facut in interes personal sau in interesul unei imagini personale, eu va spun ca lucrurile nu stau deloc asa si noi chiar credem ca ceea ce am facut era menit sa aduca un bine, un plus PDL si chiar si acum cand ne gandim la motiune ne gandim foarte serios sa facem in interiorul partidului o actiune perfect regulamentara, perfect statutara, care sa aduca un plus PDL. Asta este ceea ce ne dorim cu totii si ne dorim si noi trei", a sustinut Sever Voinescu.