Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care este prezentata motiunea de cenzura a opozitiei, introdusa ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe Codul muncii, a inceput, miercuri, cu o intarziere de peste 40 de minute, relateaza Agerpres.

La sedinta prezidata de liderul Senatului, Mircea Geoana, participa membri ai Cabinetului Boc, printre care se numara ministrii Ioan Botis, Traian Igas, Gheorghe Ialomitianu si Valeriu Tabara, si 281 de parlamentari. Premierul Emil Boc nu este insa prezent la plenul dedicat prezentarii motiunii de cenzura.

In balcoane asista sindicalisti si reprezentanti ai confederatiilor patronale, printre care si Cezar Coraci, presedintele UGIR 1903.

Textul motiunii este citit de deputatul PNL Mariana Campeanu.

Inainte de inceperea sedintei, membri ai Organizatiei PSD Bucuresti au oferit flori parlamentarelor.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc, intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate", va fi dezbatuta si votata miercurea viitoare in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Documentul este semnat de 210 parlamentari social-democrati, liberali si conservatori, initiatorii criticand in text "modul abuziv in care Executivul incearca sa treaca noul Cod al muncii".

Pentru a fi adoptata motiunea sunt necesare voturile majoritatii parlamentarilor, adica 236.

Daca motiunea de cenzura va fi adoptata, Guvernul va fi demis. In caz contrar, noul Cod al muncii se considera adoptat.