Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti ca liderul organizatiei Bucuresti a formatiunii social-democrate, Marian Vanghelie, risca sa nu mai fie luat in serios, in conditiile in care consilierii sai "voteaza cu Elena Udrea", transmite Agerpres. Ponta afirma ca exista un sentiment general si din partea Uniunii Social-Liberale si din partea altor colegi social-democrati, ca decizia necolaborarii cu PDL, luata la nivel national, trebuie aplicata si la nivelul Bucurestiului.

"Domnul Vanghelie, in primul rand, risca sa nu mai fie luat in serios ca lider la Bucuresti, daca, pe de-o parte, el e contra doamnei Udrea, dar consilierii domniei sale voteaza cu doamna Udrea. E greu sa-l mai crezi serios. Ori asta este un risc foarte mare pentru el, inseamna ca nu mai stapanesti organizatia de Bucuresti sau inseamna ca lucrurile acolo scapa de sub control. Eu astept sa vad exact tot ce s-a intamplat. Stiu ca s-a suprapus acel vot rusinos, din punctul meu de vedere, si inacceptabil al celor trei consilieri ai nostri impreuna cu PDL, cu sarbatorirea onomasticii, sau ma rog, zilei de nastere a domnului Vanghelie. Nu vreau sa fiu absurd, dar am dat un semnal foarte clar si nu voi da inapoi de la acest semnal. Sper ca il receptioneaza", a spus Ponta, comentand pe marginea votului din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, unde consilierii PDL si o parte din cei ai PSD au votat saptamana trecuta bugetul capitalei cu amendamentele pe care le-au propus consilierii democrat-liberali.

Intrebat despre motivatia presedintelui PSD Bucuresti, potrivit careia cei trei consilieri social-democrati "au dat semnal ca lideri de sindicat", Ponta a raspuns: "Ei, bun. Atunci sa mearga la sindicatul respectiv. Nu-i tine nimeni cu forta in PSD, daca ei sunt in primul rand dedicati, nu stiu care era sindicatul, sindicatului PDL banuiesc".

Ponta a acuzat-o pe ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, ca "prin tot felul de aranjamente si misculatii cu PRM si cu PNG (...) practic a incercat sa puna mana si pe banii Bucurestiului impotriva primarului votat, impotriva proiectelor de care era nevoie pentru bucuresteni... Cand trei consilieri ai nostri merg la aceasta actiune impotriva bucurestenilor si, practic, de deturnare a banilor bucurestenilor catre grupul condus de doamna Udrea, categoric nu, povestea cu sindicatul nu tine absolut deloc. Si, din punctul meu de vedere, cred ca trebuie sa faca foarte rapid o alegere".

Consilierii PDL si o parte din cei ai PSD au votat saptamana trecuta, in cadrul sedintei CGMB, bugetul capitalei cu amendamentele pe care le-au propus consilierii PDL.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, ulterior, ca nu se pune problema sanctionarii celor trei consilieri social-democrati, care sunt din zona sindicala si au votat la rugamintea liderului de sindicat.