Presedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, luni, intr-o conferinta de presa, ca se declara invins de tanara social-democrata care a pozat in Playboy, el apreciind ca fiecare poate sa faca ce vrea atat timp cat respecta legile si subliniind ca nu este vreun apostol al noii moralitati, scrie Mediafax.

"Vreau sa precizez ca un subiect mai important decat deplasarea domnului Basescu, decat Codul Munciii, decat sedinta PDL, a fost cu o domnisoara de la PSD care a pozat in Playboy. Anunt ca ma declar invins de domnisoara respectiva. Nu am spus nimica si am vazut ca toate energiile proletcultiste s-au mobilizat. Fiecare poate sa pozeze unde vrea, poate sa fie in ce partid vrea. Ma declar invins", a spus Ponta.

Intrebat daca o va da afara din partid, Ponta a negat ca s-ar fi pronuntat in acest sens.

"Nu am zis niciodata. Am citit atat de multe lucruri despre ce as fi zis sau ce as fi gandit eu incat nu mi-am dat seama cata energie libertina sau moralista exista in media romaneasca. M-am bucurat. Nu am nicio problema cu nimeni. Poate fiecare sa faca ce vrea atat timp cat respecta legile tarii. Nu am comentat in niciun fel, nu am apucat sa zic nimic. Ieri, dupa conferinta de presa pe temele economiei UE, singurele intrebari le-am avut drespre domnisoara respectiva. Ma bucur ca este un subiect important. Eu ma declar invins si nu vreau sa mai ridic niciun fel de problema de acest gen", a spus Ponta, dupa sedinta USL.

Intrebat daca, in consecinta, tanara poate ramane membru al PSD, Ponta a spus ca nu stie si ca nu crede ca aceasta este o problema care sa-l priveasca pe presedintele partidului.

Ponta a adaugat ca regreta ca a raspuns, atunci cand a fost la Atena, la apelul telefonic al reporterului Gandul, el catalogandu-se singur drept "fraier".

"Regret ca la al patrulea apel la Atena din partea reporterului de la Gandul am fost atat de fraier si am raspuns la telefon. Data viitoare o sa fiu mai destept. Invat din propriile greseli. Au fost patru apeluri in timpul reuniunii cu prim-ministrii, de la Gandul. M-am gandit ca este un incendiu acasa sau ca s-a intamplat ceva. Am crezut ca a cazut Guvernul Boc. Imi pare rau ca am raspuns la telefon. O sa am grija data viitoare sa nu mai fac. Nu am nicio problema. Nu sunt nici vreun apostol al noii moralitati. Fiecare poate sa faca ce vrea atata timp cat respecta legile", a mai spus Ponta.

Un pictorial al unei tinere social-democrate din Timis, aparut la sfarsitul saptamanii in Playboy, a starnit recent reactia presedintelui formatiunii, care sustine ca aceasta ar avea un viitor politic in PDL, tinerii democrat-liberali replicand ca Victor Ponta are o atitudine de "carlan".

La inceputul acestui an, tanara social democrata Roxana Golban (20 de ani), membra a organizatiei Timis, si-a vazut visul cu ochii - a fost aleasa sa apara in Playboy, a relatat "Gandul". "Dincolo de pozele nud, pentru ca este balerina, pictorialul - care a aparut la sfarsitul acestei saptamani - o infatiseaza dansand imbracata, pe alocuri, in costum de scena. Colegii de la organizatia locala sunt entuziasmati, aparitia fetei in revista fiind, pentru multi dintre ei un motiv de mandrie. Elanul lor a fost insa curmat brusc de conducerea centrala a partidului", se arata in articol.

Victor Ponta a declarat, pentru "Gandul", ca tanara social-democrata ar avea viitor politic in PDL. "Nu citesc Playboy si habar nu am cine este Roxana Golban. Ma gandesc sa o trimitem la PDL, ca aia chiar o sa o promoveze. Noi suntem mai socialisti, asa, si nu apreciem frumosul cum o fac cei de la PDL. In PSD nu are viitor aceasta Roxana Golban, dar o trimitem bucurosi la PDL, unde cu siguranta va fi mult mai apreciata", a fost reactia presedintelui PSD cand a aflat ca tanara social-democrata poate fi admirata in paginile revistei pentru barbati, potrivit "Gandul".

Dupa declaratiile lui Ponta, organizatia de Tineret a PDL a tinut sa reactioneze, intr-un comunicat: "OT PDL remarca din nou ca elanul tineresc de "carlan" al presedintelui PSD Victor Ponta se incurca in fuste, de fapt mai degraba in frumuseti feminine social-democrate fara fuste, care arata nuditatea psd-ista atat la propriu, cat si la figurat".

Liderul PSD Victor Ponta a participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la reuniunea Partidului Socialistilor Europeni, care a avut loc la Atena.