Elena Udrea afirma ca prevederile importante aprobate in Statut, printre care si posibilitatea suspendarii si a autosuspendarii celor care ar afecta, "din orice motiv", imaginea partidului reprezinta "o decizie unica in politica romaneasca, deoarece de multe ori, partidul a fost prea pasiv".

Elena UdreaFoto: Agerpres

"Au fost aprobate prevederi importante în Statut. Printre acestea, posibilitatea suspendării şi a autosuspendării celor care ar afecta, din orice motiv, imaginea partidului. O decizie unică în politica românească! De multe ori, partidul a fost prea pasiv. Şi există suficiente momente când am fi putut să luăm decizii tranşante care să nu ne coste suplimentar.

Autosuspendarea din partid a celor care aduc grave deservicii de imagine partidului este un act unilateral. Ei bine, PDL ar fi trebuit in unele cazuri sa transeze lucrurile mai devreme (...) Concluzia este doar una: trebuie sa iesim din starea usor abulica in care am intrat din cauza concentrarii excesive pe actul guvernamental si sa actionam si politic", scrie Elena Udrea pe blogul sau.

Ministrul PDL afirma ca "a tinut" sa ridice problema lipsei de reactie a partidului fata de oameni pe care partidul ii sustine in functii publice si care afecteaza imaginea partidului prin ceea ce fac.

"Am vorbit despre nevoia de curatare a partidului(...) PDL nu poate merge inainte daca nu se dezice de cei care ne compromit. Si, in acest sens, le-am vorbit colegilor mei despre actiunea pe care PDL Bucuresti a pornit-o deja de doua saptamani si in urma careia isi vor pierde sustinerea organizatiei cei care nu vor corespunde criteriilor de competenta, performanta si integritate in exercitarea functiei ocupate", comenteaza Elena Udrea.

Udrea sustine ca "drumul reformei in PDL incepe cu promovarea celor merituosi" si ca in partid exista numerosi tineri bine pregatiti care merita o sansa.

"Trebuie sa ii aducem in primul rand. In acelasi timp, trebuie sa incepem sa sustinem profesionisti, oameni dedicati valorilor de centru-dreapta, chiar daca nu au carnet de partid. Oameni care lucreaza in privat, care au profesii liberale si pentru care, pana acum, nimeni nu s-a batut sa-i atraga in politica, pentru ca pot fi <>. PDL este obligat sa devina, de-acum inainte, partidul oamenilor competenti", afirma Elena Udrea.

Minsitrul sustine ca PDL nu isi mai poate permite "jumatati de masura si adevaruri partiale" si comparatii cu PSD si PNL.

"Trebuie doar sa fim consecventi cu ceea ce am propus, sa actionam mult mai hotarat si sa comunicam mult mai bine ceea ce facem" mai spune Elena Udrea.