Deputatul PDL Sulfina Barbu sustine ca PDL are nevoie de o decuplare a functiilor de presedinte de partid si de premier, iar Emil Boc ar trebui inlocuit cu un tehnocrat din zona "corporatista" sau "bancara", fiind necesar un nou Guvern, potrivit Mediafax.

"Eu cred ca, in acest moment, Partidul Democrat Liberal are nevoie de o decuplare a celor doua functii. Eu am sustinut, si deocamdata nici nu mi-am schimbat parerea, ca este necesar sa facem o schimbare la nivel guvernamental, pentru ca increderea populatiei in Guvern este foarte mica. O relansare a actului de guvernare cred eu ca nu mai poate fi facuta in aceeasi formula. (...) Cred ca partidul ar trebui sa se gandeasca la o alta formula guvernamentala... Inclusiv prim-ministru. Alt Guvern, cu un program, pentru ca vii in fata Parlamentului si trebuie sa iei si pe programul de guvernare", a spus Sulfina Barbu la Europa FM.

Ea mentioneaza ca este important ca acest technocrat sa vina din zona economica.

"Nu stiu, din zona corporatista, din zona bancara. Sa reprezinte pentru mediul de afaceri o garantie ca este un bun cunoscator al masurilor economice, al economiei, dar din realitati, si nu din carti, si o garantie ca va aplica masurile respective in cunostinta de cauza", sustine Barbu.

Pe de alta parte, ea afirma ca PDL a dat dovada de lipsa de vointa politica atunci cand nu i-a sanctionat pe membrii care au afectat imaginea partidului prin implicarea in diferite scandaluri.

"Ceea ce nu s-a adoptat, ieri (sambata, la sedintsa CNC al PDL, n.r.), este acel 'automat'. Nici eu nu pot sa fiu de acord cu o suspendare sau excludere automata din partid. Pentru ca atunci nu-si mai are rostul Comisia Nationala de Integritate. Care a fost adoptata in statut si care, prin noul statut are atributii foarte clare. Si scrie negru pe alb ca se poate autosesiza si poate sa dea decizii care sa nu mai poata fi atacate", sustine Barbu.

"Viitoarea conducere trebuie sa spuna clar, sa asume si sa spuna raspicat ca aceste lucruri vor fi aplicate si nu raman doar scrise pe hartie. Eu cred ca acesta este un lucru corect care s-a intamplat in Partidul Democrat Liberal", mai sustine Barbu.

Ea mentiona, la mijlocul lunii februarie, ca pentru perioada urmatoare ar fi potrivit un premier tehnocrat cu "un puternic profil de economist si cunoscator al mediului de afaceri".