Presedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, considera ca o eventuala alianta a Uniunii Social-Liberale cu Partidul Poporului sau Partidul Romania Mare (PRM) ar fi mult mai potrivita uneia cu UDMR, relateaza Agerpres.

Deputatul a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca UDMR a primit din partea USL o "oferta foarte serioasa" in schimbul retragerii de la guvernare, insa liderii acesteia au preferat "avantajele pe termen scurt, fara sa se gandeasca la viitor".

In opinia acestuia, o alianta cu partidul condus de Vadim Tudor ar fi preferabila, in conditiile in care formatiunea condusa de Kelemen Hunor are "proiecte politice ce exced prevederile Constitutiei si prevad faramitarea statului national unitar".

"Practic, UDMR nu ne mai foloseste. Vom avea o majoritate de peste 50% la urmatoarele alegeri, dupa cum arata sondajele, si avem ca alternative aliante cu Partidul Poporului si cu PRM, care sunt in crestere", a declarat Horia Grama, potrivit caruia la alegerile din 2012 UDMR va "deconta" scump greseala de a fi ramas la guvernare alaturi de PDL.

Horia Grama a mentionat ca la nivel judetean a fost semnat protocolul de colaborare intre PSD, PNL si PC, iar in scurt timp cele trei formatiuni politice isi vor desemna candidatii pentru viitoarele alegeri locale si vor face doua sondaje de opinie paralele. In baza acestor sondaje se va stabili ordinea pe listele comune pentru presedintia Consiliului Judetean Covasna si primariile Sfantu Gheorghe si Targu Secuiesc.

In acest context, Horia Grama a declarat ca nu exclude posibilitatea ca USL sa sprijine candidaturile unor etnici maghiari apreciati de comunitatea locala.