Vicepremierul Marko Bela afirma, la RFI, ca ar fi "ipocrit" daca ar spune ca UDMR nu ar face niciodata o coalitie cu alte partide. "Au existat astfel de colaborari si cu altii, s-ar putea sa mai existe", precizeaza fostul presedinte al UDMR, care adauga insa ca in prezent nu sunt motive pentru a parasi actuala coalitie de guvernare.

UDMR are interesul unui dialog cu partidele de Opozitie, spune Marko Bela. El precizeaza ca Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania ramane o formatiune deschisa, dar nu are nici un motiv sa paraseasca guvernarea din care face parte, alaturi de PDL, UNPR si minoritati.

"Eu cred ca nici nu se pune problema ca cineva sa nu aiba posibilitatea de a denunta acest protocol, dar sper sa nu fie cazul. Orice protocol poate fi denuntat, poate fi rupt, dar nu am facut aceasta intelegere pentru a ne gandi la ruperea protocolului", spune Marko Bela, intrebat daca exista posibilitatea denuntarii protocolului coalitiei, semnat miercuri, 2 martie.

Vicepremierul declara ca UDMR este o formatiune care incearca sa aiba un dialog cu toate partidele parlamentare, insa in prezent nu exista motive sa iasa din Guvern.

Continuarea pe www.rfi.ro.