Biroul Politic al PDL a decis, luni, sa elimine obligativitatea vechimii de 5 ani in partid pentru candidatii la sefia formatiunii. Propunerea de modificare a statutului PDL a venit din partea democrat liberalilor Cristian Preda, Monica Macovei si Sever si trebuie aprobata de Consiliul National de Coordonare din 5 martie.

"O decizie care a fost deja luata si care vine ca urmare a propunerii noastre. De fapt, istoria este un pic mai complicata, pentru ca impreuna tot cu Sever Voinescu si cu Monica Macovei am cerut o derogare ca, la Conventia din mai, sa poata conduce o motiune si o persoana care nu are cinci ani vechime. Pornind de la aceasta solicitare, s-a ajuns la ideea ca aceasta propunere o va face BPN Consiliului National de Coordonare, astfel incat sa se poata ca, la viitoarea intrunire in Conventie, aceasta conditie de vechime sa fie data la o parte', a declarat Cristian Preda, citata de agentia Agerpres.

Aceasta modificare in statutul partidului le da, practic, unda verde "reformistilor" Cristian Preda, Monica Macovei sau Sever Voinescu sa candideze la sefia PDL (ei avand vechime mai mica de 5 ani in partid). De altfel, Preda a declarat ca presa trebuie sa se astepte ca unul din cei trei sa depuna o motiune pentru conducerea PDL. "Trebuie sa va asteptati ca unul dintre noi sa conduca o asemenea motiune. Vom vedea care, nu am decis inca",a mai spus Preda.

Tot in sedinta de luni, Biroul Politic al PDL a decis ca Sever Voinescu va fi purtatorul de cuvant al formatiunii politice. Anuntul a fost facut de vicepresedintele Gheorghe Flutur, intr-o conferinta de presa.