Protocolul coalitiei de guvernamant va fi semnat, cel mai probabil, miercuri, la ora 13,00, la Palatul Parlamentului, a declarat, luni, premierul Emil Boc, inaintea sedintei Biroului Permanent National al democrat-liberalilor, sustinand ca minoritatile nu ar avea nemultumiri legate de acest document, potrivit Agerpres.

"Am discutat principiile protocolului, care va fi semnat, cel mai probabil, miercuri, la ora 13,00, la Palatul Parlamentului. Nu e vorba de nemultumiri (ale minoritatilor - n.r.). E vorba de discutii pe marginea protocolului pe care il incheiem. Nu e vorba de multumiri", a afirmat Emil Boc.

Varujan Pambuccian a precizat, cu o zi in urma, ca grupul parlamentar al minoritatilor nationale altele decat cea maghiara nu este 'foarte confortabil' cu o serie de prevederi din proiectul de protocol al coalitiei de guvernare si va cere probabil eliminarea acelor puncte.

"Eu am primit protocolul foarte tarziu. Sunt cateva lucruri care nu tin de decizia noastra initiala de acum mai bine de un an, cand am anuntat foarte clar in ce consta actiunea grupului nostru, am spus 'sprijin parlamentar limitat'. Nu tin nici de obiective pe care sa avem un punct de vedere cat de cat apropiat. Pe chestiunile acestea, s-ar putea sa cerem sa le scoatem din protocol", sustinea Varujan Pambuccian.