Deputatul democrat-liberal de Alba Clement Negrut a anuntat vineri intr-o conferinta de presa ca a demisionat din partid, dupa ce in urma cu aproape doua saptamani a renuntat si la functiile politice detinute in organizatia judeteana, informeaza Agerpres.

Clement Negrut a spus ca si-a dat demisia de onoare din PDL fiindca i s-a cerut "onoare" si in consecinta a facut acest pas.

"In ultimele doua saptamani am fost atacat si terfelit in fel si chip", a afirmat deputatul de Alba.

Invitat in PSD

Saptamana trecuta, liderul PSD Alba, Ioan Dirzu, declara intr-o conferinta de presa ca deputatul Clement Negrut are usile deschise in Partidul Social Democrat.

Presedintele organizatiei Alba a PSD a spus ca apreciaza gestul deputatului democrat-liberal, care, la doar cateva zile de la alegerea sa ca prim-vicepresedinte al PDL Alba, si-a dat demisia din aceasta functie si a afirmat ca il invita sa se alature social-democratilor.

"Vom avea discutii cu dansul, il vom invita sa se alature PSD, credem ca gandirea sa este una de stanga", a apreciat Ioan Dirzu, care a adaugat ca spera ca mesajul sa fie bine perceput.

Liderul PSD Alba a aratat ca "orice valoare care vine spre Uniune este bineprimita si, in special, care pleaca de la PDL". 'O sa vedeti in perioada urmatoare ca vor fi mai multe plecari la nivel national din PDL", a sustinut Ioan Dirzu.

Dupa ce a demisionat din functiile politice detinute, Clement Negrut a declarat ca ramane simplu membru al PDL. Parlamentarul a precizat ca si-a dat demisia nemultumit de modul in care au decurs alegerile Consiliului de Coordonare Judetean Alba, sustinand ca acestea au fost nedemocratice si ca au fost o "mascarada", in care au avut loc "o serie de manipulari si incidente".

El a subliniat si ca nu poate accepta ca imaginea sa de "parlamentar, deocamdata, al puterii sa aiba de suferit de pe urma unor incidente gen Pasat sau Ridzi, momente in care parlamentarii PDL ar fi trebuit sa dea un semnal clar impotriva oricaror suspiciuni de vinovatie si sa dovedeasca faptul ca sunt impotriva coruptiei".

In luna iunie 2010, Clement Negrut a votat in favoarea motiunii de cenzura depuse de social-democrati. Deputatul a declarat atunci ca astfel s-a respectat pe el insusi si pe cei care l-au trimis in Parlament. Negrut a spus, la vremea respectiva, ca spera sa ramana in PDL, fiindca vrea sa fie o voce in interiorul acestuia, si nu in afara lui.

Fost subprefect de Alba pana la alegerea sa ca parlamentar, Negrut este unul dintre cei mai vechi democrati din judet.