Victor Ponta sustine ca seful Fiscului, Sorin Blejnar, i-a transmis printr-o "cunostinta" sa fie "mai atent" ce spune la televiziuni, amenintandu-l ca in caz contrar o sa transmita presei "niste documente" legate de activitatea presedintelui PSD.

Victor PontaFoto: Agerpres

"Ieri, o cunostinta a tinut sa ajunga la mine sa-mi transmita 'prieteneste' un mesaj de la marele si puternicul Domn Sorin Blejnar - ca sa fiu mai atent ce spun pe la TV ca are el niste 'documente' despre mine si ca s-ar putea sa le dea pe la presa daca nu ma potolesc!

Sa zic ce vreau de Udrea, nu-i pasa, dar nu de el! Nu am fost foarte uimit (Razvan Dumitrescu dar si alti prieteni m-au avertizat ca santajul si banii sunt armele cel mai des folosite de Blejnar); am raspuns cu indemnul sa le dea cat mai repede la cine vrea el documentele si cu promisiunea ca nu va trece o zi fara sa pomenesc de el ca fiind cheia acestui urias scandal de coruptie!", scrie Victor Ponta, pe blogul lui.

Presedintele PSD a afirmat in mai multe randuri ca Elena Udrea este "regina" vamilor si ca Sorin Blejnar este "cel la care se strang banii de la vama, de la rambursarile de TVA, de la evaziunea pe produse petroliere, de la alimente si flori".

El sustine ca nu se va lasa intimidat de aceste amenintari: "Asa am fost eu invatat, cand eram procuror, la Directia Nationala Antimafia de la Roma, sa-i tratez pe cei care ma santajeaza! Si uite asa fac pe surdul si la amenintarile Domnului Blejnar!

In concluzie, nu tac si nu ma intorc din drum orice imi fac; o s-o tin asa cat timp ei o sa faca pe surzii cand le spunem toti ca au furat si au distrus tara prea mult!"

El afirma ca "de cand Franta si Germania au pus degetul pe buboiul coruptiei din zona fiscala si vamala de la noi, guvernantii nostri dragi sunt in pragul unei crize de isterie" iar "semnele cele mai grave apar la doamnele lui Basescu si Stolo - doamnele Anastase, Turcan, Udrea sau, mai nou, Vass".

In opinia lui Ponta, Elena Udrea s-a enervat ca a denumit-o "Regina, cand toata lumea din PDL ii spune 'Stapana'".

Victor Ponta mai afirma ca jurnalistii Adrian Ursu si Oana Stancu au fost dati afara de la Realitatea TV pentru l-au lasat sa vorbeasca despre varful piramidei spagilor din vami: "Si daca dupa ce i-au dat afara pe Ursu si Oana Stancu pentru ca m-au lasat sa vorbesc despre subiect, o sa blocheze cumva si Antena 3 trecem la alte forme; nici Mubarak nu a reusit sa blocheze internetul!"

Iata mai jos cateva dintre afirmatiile facute de Victor Ponta, pe blogul lui:

  • Am indraznit si eu sa afirm ca grupul de la Arad, adica Falca-Igas-Blejnar sunt protejatii Stapanei in partid, si vor fi de partea ei in razboiul contra gruparii Blaga. Pai chiar asa e, ce mare noutate?!? Iar sefii la ANAF, Vama si Garda Financiara din Bucuresti chiar au fost numiti de Blejnar la cererea doamnei presedinte a PDL Bucuresti, ca asa au facut ei legea", explica Victor Ponta.
  • Ei, daca imperturbabila doamna Udrea a sarit ca arsa cu limbaj de mahala inseamna ca intr-adevar am apasat unde o doare! Si fac pe surdul la toate jignirile ei (remarcati ca si pe blog folosesc termenul 'doamna' cand vorbesc despre domnia sa); si arat mereu cum are toti banii publici pe mana sa, cum conduce de fapt Guvernul si cum se lupta cu indarjire sa preia puterea totala si in PDL! 
  • Urechile mele nu reactioneaza nici la banii din proiectele doamnei, nici la atacurile furibunde ale jurnalistilor care mananca si ei o paine alba de la Dezvoltare Regionala si Turism.
  • Si pentru ca eu am curajul sa spun ce gandesc toti oamenii, si anume ca au luat doar amaratii si nu si pe cei mari care i-au numit, care strangeau zeciuiala si care ii protejeaza si acum, doamnele respective au tabarat cu Hermesurile si Vuitoanele din dotare pe mine. Or fi crezut ca sunt ceva Prada de s-au inversunat asa!
  • Intai Anastase s-a gandit sa ma sanctioneze in Comisia Juridica de la Camera pentru ca am exprimat o opinie politica la o televiziune! Si, ca sa nu apara ea direct, i-a dat sarcina lui Nicolicea, cel care, inginer fiind, nu are remuscari juridice (ca sa fiu sincer, si cand era in PSD tot lui i se dadeau  toate 'dirty job'- urile, suntem si noi vinovati ca a ajuns parlamentar!). Si tovarasii care acum o luna au decis ca Robertica nu a facut nimic rau numarand voturile la dublu, s-au grabit sa execute ordinul. Dar eu fac pe surdul si zic in continuare tot ce ii supara, despre Mafia pedelista care stoarce milioane din vami si administratii financiare.
  • Apoi a sarit distinsa doamna Turcan, pe stilul Elenei Ceausescu, tipand - 'dovada, dovada!'. Pai, sunt deja publice stenogramele din dosarele penale in care apare mereu Blejnar, sunt deja doi sefi de vama care il indica direct pe acesta, este chiar faimosul repros al Dlui. Basescu catre deputatul Spanu de la Iasi ca de ce i-a cerut lui Blejnar sa-i puna finul la Albita!