Aproape jumatate din membrii PSD au studii liceale, iar 23% dintre ei au varste de peste 60 de ani, potrivit datelor sistemului de evidenta informatizata a activului de partid, prezentat, joi, de secretarul general, Liviu Dragnea, relateaza Mediafax.

PSD a inaugurat, joi, sistemul de evidenta informatizata a membrilor de partid, organizatiile judetene introducand in baza de date centralizata, pana in momentul prezentarii publice, aproximativ 102.000 de membri.

Potrivit lui Dragnea, procesul de centralizare nu s-a finalizat, numarul de membri de partid reactualizandu-se permanent, pe masura ce organizatiile judetene introduc in sistem fisele membrilor de partid.

Conducerea PSD estimeaza ca, la finalul centralizarii, numarul membrilor de partid va fi in jur de 350.000.

Din datele centralizate pana acum, 59% dintre membrii PSD sunt barbati, 53% au varste de peste 60 de ani, 43% au studii liceale, 11% au doar studii gimnaziale, iar 14% au studii profesionale.

Fisierul de membru PSD contine, potrivit lui Dragnea, informatii detaliate despre activitatea profesionala, activitatea politica, plata cotizatiei, preferinte, distinctii, studii.

Fiecarui membru urmeaza sa i se elibereze un card, care ar putea fi folosit si pentru achizitionarea de produse in anumite magazine, el fiind inscriptionat cu un cod de bare.

Dragnea a precizat ca PSD are acordul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal pentru a forma aceasta baza de date.

In sistemul national centralizat al evidentei membrilor PSD au acces total doar presedintele PSD Victor Ponta si secretarul general Liviu Dragnea.