Fostul ministru Monica Iacob Ridzi afirma ca s-ar fi autosuspendat din partid daca statutul formatiunii i-ar fi permis acest lucru si o critica, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, pe Sulfina Barbu pentru "malitiozitatile" la adresa sa, precizand ca nu aceasta este in masura sa vorbeasca despre integritate in PDL.

Monica Iacob Ridzi spune ca nici Sulfina Barbu nu a luat o decizie de a se "autosuspenda" din partid in momentul in care, din cate a auzit, a avut dosare penale.

"I-as recomanda doamnei Sulfina Barbu sa fie mai moderata in discursul public si i-as sugera ca, in calitate de comunicator al partidului, sa evite accesele unui discurs 'de opozitie'. In plus, as ruga-o pe doamna Barbu sa isi regleze tirul abilitatilor comunicationale mai putin pe cazul Ridzi, si mai mult pe alte cazuri, pe cazul Nemirschi de exemplu, despre care toata lumea a uitat, mai ales ca domnia-sa a fost si presedintele unei comisii de ancheta ineficiente", a declarat Ridzi.

Fostul ministru precizeaza ca nu va demisiona din Parlament, argumentand ca statutul de parlamentar nu impiedica derularea procedurii in Justitie in cazul sau. In plus, spune ea, a fost aleasa prin vot uninominal, iar semnalele din partea alegatorilor din colegiul sau din Hunedoara sunt ca trebuie sa-si continue activitatea.

Ea se declara in favoarea propunerii lui Emil Boc referitoare la suspendarea din partid a celor trimisi in judecata, dar spune ca si-ar dori sa aiba si acum posibilitatea statutara de a se autosuspenda in faza de urmarire penala.

In ceea ce priveste starea sa de sanatate, Monica Iacob Ridzi spune ca a primit o parte din rezultatele investigatiilor facute la Viena, care confirma diagnosticul pus in Romania si ca, in prezent, continua tratamentul dur prescris de medici.