Dupa ce in 2009 PDL a facut alianta cu PRM pentru controlul Consiliului General al Capitalei iar liberalii s-au aliat, in 2010, la Hunedoara cu peremistii in alegerile locale, PSD Ilfov a semnat sambata un protocol de colaborare cu partidul lui Corneliu Vadim Tudor. Din 2008, PRM a fost solutia de compromis la care au apelat toate partidele politice atunci cand au avut interese. Presedintele PSD, Victor Ponta sustine ca alianta semnata de PSD Ilfov cu PRM este una binevenita daca are ca scop lupta impotriva democrat liberalilor.

Victor Ponta si-a intors fata catre Vadim TudorFoto: AGERPRES
  • UPDATE: Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, critica, pe blogul sau, alianta dintre PSD Ilfov si PRM: "Dupa ce a reunit PSD, PNL si PC, alianta USL se extinde. Deocamdata, doar in judetul Ilfov. Aici, Vadim Tudor si Robert Negoita au asezat PRM in trena mariii coalitii anti-prezidentiale. Victor Ponta promite insa reproducerea acestui aranjament in toate judetele. Dupa ce au explicat ca PSD e frecventabil, fostii liberali trebuie sa justifice acum si mariajul cu peremistii. Pana unde se va ajunge? Ar mai fi Becali si Dan Diaconescu"

Documentul, care este valabil pana la 31 decembrie 2019, a fost semnat de liderul PSD Ilfov, Robert Negoita, vicepresedinte al formatiunii social-democrate si de presedintele interimar al PRM Ilfov si vicepresedintele partidului, Marius Marinescu. Potrivit protocolului, organizatiile PSD si PRM din judetul Ilfov se vor sprijini reciproc la alegerile locale, la cele pentru Parlamentul Romaniei, Parlamentul European, precum si la alegerile prezidentiale.

Protocolul semnat de cele doua partide mai prevede printre altele si o noua alianta PSD si PRM din cadrul Consiliului Judetean Ilfov si din cadrul tuturor consiliilor locale si "va actiona impotriva abuzurilor si sistemului de interese creat de consilierii judeteni si locali ai PDL".

  • Robert Negoita, presedintele PSD Ilfov: Cele doua organizatii ale PSD si PRM din Ilfov au ca obiective principale ''trimiterea acasa'' a presedintelui Traian Basescu si a PDL, dar si dezvoltarea judetului, incercarea de a elimina ''mafia'' din judet si de a rezolva atat problemele economice, cat si solutionarea problemelor ecologice din judet. Judetul Ilfov are multe paduri care sunt amenintate de mafia imobiliara, are multe gropi de gunoi, care risca sa imbolnaveasca populatia daca nu sunt gestionate corect, dar si alte obiective si institutii care polueaza enorm. E nevoie mai mult ca oricand sa vorbim mai putin si sa facem mai mult", agentia Agerpes.
  • Corneliu Vadim Tudor, presedinte PRM: Opozitia politica trebuie sa se inchege, sa se coaguleze. Noi nu am avut absolut nimic impotriva, nici macar verbal, cu privire la protocolul pe care l-au semnat PSD si PNL-PC. Este bine ce s-a intamplat, dar mai suntem si noi pe arena de joc, poate mai putin noi, dar electoratul nationalist, care cel putin in Romania are mai mult de 15% si este un nucleu dur, el nu pleaca precum fulgul pe apa, de la o alegere la alta, stanga-dreapta, cum bate vantul, agentia Agerpres.

Presedintele PSD, Victor Ponta a declarat pentru HotNews.ro ca astfel de aliante la nivel local sunt binevenite iar liderii de organizatii au dreptul sa sa alieze cu cine doresc cu exceptia PDL.

  • Victor Ponta, presedinte PSD: ¬Este decizia organizatiei Ilfov  si va asigur ca orice organizatie are libertatea sa faca aliante la nivel local cu cine doreste atata timp cat nu este PDL. De ce ma intrebati pe mine? Nu sunt eu Robert Negoita. Daca dansul a considerat necesara colaborarea cu PRM  in interesul judetului este foarte bine din punctul meu de vedere. Atat timp cat organizatia lupta impotriva democrat liberlailor au dreptul sa se organizeze cu oricine.¬

PDL cu aportul PRM a obtinut majoritatea in Consiliul General al Capitalei

Toate partidele politice au apelat, cand au avut nevoie, la alinate si colaborari in plan local cu PRM-ul lui Corneliu Vadim Tudor. In iunie 2009 PDL a semnat un acord de colaborare pentru Primaria Capitalei cu PRM pentru a forma majoritatea in Consiliul General al Capitalei.

Democrat liberalii aveau un protocol cu PNG lui Gigi Becali care oferea majoritatea simpla de voturi (28 de voturi) necesara pentru alegerea celor doi viceprimari generali ai Capitalei. Odata cu protocolul semnat cu PRM, alianta a mai castigat trei voturi absolut necesare pentru controlul Consiliul General al Capitalei.

Protocolul PDL-PRM a dat peste cap planurile PSD de debarcare a viceprimarilor sustinuti de democrat-liberali. In schimbul primirii scaunului de viceprimar, peremistii au oferit, prin cele trei voturi detinute, o majoritate confortabila pentru proiectele PDL si un control mai sigur asupra deciziilor CGMB. Pactul PRM-PDL a stricat strategia liderului PSD Bucuresti, Marian Vanghelie de extindere a influentei sale de la Primaria Sectorului 5 la nivelul intregii Capitale.

PNL a obtinut un mandat de deputat cu ajutorul PRM

In noiembrie 2010, candidatul PNL pentru mandatul de deputat de Hunedoara, Marian Campeanu, a fost sustinuta public de catre liderul local al PRM, Costel Avram. La vremea respectiva presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor l-a amenintat pe liderul judetean cu excluderea din partid acuzandu-l de interese locale.

Dupa alegeri, Costel Avram nu a primit nici o sanctiune. Corneliu Vadim Tudor: ''Daca nu vor tine cont de acest avertisment ii voi da afara din PRM. Noi am stabilit ceva, avem o anumita conduita, niste protocoale si Avram sustine candidatul PNL, fara sa ne intrebe si pe noi, doar pentru ca are el niste interese locale. Nu merge treaba asa. Putea macar sa ne intrebe fiindca un partid este un organism viu, suntem mai multi''. (Hotnews.ro, 25 noiembrie).

PSD-PRM = majoritate in Consiliul Judetean Gorj

In decembrie 2010, PSD si PRM au semnat la Targu-Jiu un protocol de colaborare la nivel judetean, potrivit agentiei Agerpres. La sedinta care a avut loc la Muzeul Judetean din municipiu au participat, din partea PRM, presedintele Corneliu Vadim Tudor, alaturi de care au fost vicepresedintii Florin Simion si Marius Marinescu, dar si membri ai conducerii organizatiei Gorj, iar din partea PSD, reprezentantii conducerii filialei, senatorul Toni Grebla si deputatul Vasile Popeanga.

Protocolul semnat intre PRM Gorj si PSD Gorj avea ca scop majoritatea in cadrul Consiliului Judetean, cele doua partide colaborand in acest sens de mai mult timp, fara a fi oficial insa. La nivelul CJ Gorj, PSD are 16 consilieri si PRM doi, din totalul celor 33 de consilieri judeteni.

Corneliu Vadim Tudor: Dorintele noastre nu mai conteaza acum, e timpul sa renuntam la refulari. Eu urez succes acestei aliante pe plan local care, in scurt timp, va deveni nationala. In urma acestui protocol, ne vom consulta in problemele de interes local pentru cetateni. Noi deja colaboram cu cei din PSD, dar nu putem face public tot ceea ce discutam deoarece am compromite finalizarea unor proiecte. Roadele nu vor intarzia sa apara, agentia Agerpres.