Traian Basescu este un presedinte slab, pentru ca tupeul si incalcarea constanta a regulilor sistemului de drept nu pot inlocui puterea, o pot doar caricaturiza, a scris miercuri, pe blogul personal, vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu.

"Traian Basescu este un presedinte slab. Un presedinte care fixeaza noi repere ale neputintei institutionale. Politicienii sau analistii cad prea des in capcana de a lua "tupeul" drept "putere", "bagarea in seama" drept "influenta" si controlul unui (sic) clici restranse de procurori, functionari juridici si agenti 007 de Dambovita drept "forta"", noteaza Voiculescu.

Potrivit liderului fondator al PC, un presedinte puternic "ar fi scos Romania din criza economica", "ar fi redus semnificativ nivelul coruptiei si nu ar fi transformat Romania in cel mai corupt stat european" si "ar fi schimbat in bine sistemul politic si institutional din Romania".

"Un presedinte puternic nu ar fi sfarsit huiduit de poporul sau", sustine conservatorul.

"Un presedinte slab, in schimb, ar fi procedat intocmai precum Traian Basescu.

Un presedinte slab s-ar fi multumit cu cateva arestari preventive - de preferat din randul rivalilor sai, astfel incat sa para "influent" si sa maimutareasca reforma Justitiei. Un presedinte slab ar fi crezut ca Romania curata si dreapta se rezuma la numirea unui procuror-general care functioneaza pe baza de baterii si telecomanda.

Un presedinte slab ar fi luptat impotriva crizei economice cu ministri si specialisti mai slabi chiar decat el - pentru a-i putea controla. Un presedinte slab - foarte slab - s-ar fi limitat la o reforma a statului buna numai in campanii electorale: "Daca veti strivi parlamentarii si veti face din 500 doar 300, veti trai minunat, va curge miere!". Un presedinte slab ar fi facut din revizuirea Constitutiei doar vanare de voturi si vant", mai scrie vicepresedintele Senatului.

"Un presedinte slab nu lasa nimic in urma: doar haos si dezbinare. Iar acest bilant sec al istoriei nu poate fi acoperit de niciun telefon ascultat, de nicio presiune asupra judecatorilor, de nicio arestare preventiva, de niciun echipaj de filaj", incheie Voiculescu.