Democrat-liberalii au decis sa amane sedinta Consiliului National de Coordonare, programata initial pentru sambata, pana dupa congresul UDMR care va avea loc pe 26 februarie, o data posibila avansata pentru reuniunea CNC fiind 5 martie, anunta Agerpres.

UPDATE: PDL a anuntat, oficial, ca sedinta Consiliului National de Coordonare va avea loc pe 5 martie.

Consiliul National de Coordonare al PDL trebuia sa se reuneasca, initial, sambata, si urma sa aiba ca principal punct pe ordinea de zi convocarea Conventiei Nationale a PDL din 14 mai, la care urmeaza sa se aleaga conducerea partidului.

De asemenea, CNC urma sa ia in discutie propunerile de modificare a Statutului PDL, printre care si aceea ca intreaga conducere a democrat-liberalilor sa fie aleasa prin vot uninominal, si sa discute si pe marginea capitolului privind integritatea membrilor de partid, ce ar putea include si autosuspendarea din PDL (inclusiv cazul deputatului Dan Pasat).

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca la nivelul coalitiei nu se va lua in discutie nimic privind restabilirea increderii in Guvern, pana ce nu se vor termina alegerile pentru sefia UDMR.