"Premier va fi un independent, finantist. Dar lucrurile se complica, partidul l-ar vrea pe Blaga. Cristian Popa, viceguvernatorul BNR, va fi propus grupurilor parlamentare PDL. Mai trebuie ca Traian Basescu sa convinga si partidul", au declarat pentru HotNews.ro surse din PDL, la scurt timp dupa debutul intalnirii dintre seful statului si grupurile parlamentare ale partidului. Conform surselor citate, reprezentantii garzii vechi refuza un premier independent, pe motiv ca partidul trebuie reprezentat in Guvern. Mai multi lideri apropiati de Blaga l-ar fi propus premier, dar acesta ar fi refuzat. Potrivit surselor HotNews.ro, nici Traian Basescu nu-l doreste pe Blaga premier.

UPDATE: Surse din BNR au declarat pentru HotNews.ro ca este aproape exclus ca demnitari ai BNR sa fie vizati pentru functia de premier. Potrivit acestor surse, Cristian Popa ar fi reactionat nervos la informatiile potrivit carora numele sau ar fi fost luat in calcul la functia de premier, respingand ferm aceasta ipoteza.

Stire in curs de actualizare

Presedintele Traian Basescu a sosit la Parlament in jurul orei 16.10 si a intrat in sala insotit de premierul Emil Boc, presedinta Camerei, Roberta Anastase si liderii de grup, Mircea Toader si Cristian Radulescu. "Ce munciti?", s-a adresat seful statului jurnalistilor? "Dar dvs", a fost intrebat, la care Traian Basescu a raspuns sec: "Va spun la sfarsit".

Numele lui viceguvernatorului Cristian Popa este intens vehiculat dupa ce presedintele Traian Basescu i-ar fi propus, luni, guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, sa accepte functia de premier. Discutiile cu Isarescu pe tema unei eventuale numiri la Palatul Victoria ar fi inceput inca din decembrie 2010.

Potrivit surselor HotNews.ro, Guvernatorul Mugur Isarescu ar fi pus atunci conditii, solicitand ca sase ministere sa fie conduse de tehnocrati. Este vorba de ministerele cheie printre care Finantele, Economia si Munca. De asemenea, la vremea respectiva, in cadrul negocierilor Isarescu cerea garantii ca intr-un guvern condus de el sa fie inlocuiti toti secretarii de stat numiti politic.