Dan Pasat s-a autosuspendat din PDL, dar nu si-a dat si demisia din Parlament, au declarat marti, pentru HotNews.ro, surse parlamentare.

Dan PasatFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Pasat si-a anuntat colegii luni dupa amiaza, la grupul PDL, ca se va autosuspenda din partid.

Sursele citate sustin insa ca Dan Pasat urma sa fie suspendat din partid sambata, in cadrul Consiliului National de Conducere, daca nu lua aceasta decizie singur.

La data de 18 februarie 2010, fata de Dan Pasat s-a dispus urmarirea penala in legatura cu doua infractiuni de santaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetarile au fost extinse, fiind dispusa urmarirea penala fata de Pasat si sub aspectul celorlalte infractiuni mentionate in cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive.

In urma refuzului Parlamentului de a-i ridica imunitatea lui Pasat, procurorii continua cercetarea acestuia. Plenul Camerei Deputatilor a respins solicitarea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului democrat-liberal Dan Pasat, cu 116 voturi pentru, 34 impotriva, patru fiind declarate nule. Pentru ca solicitarea DNA sa fi fost adoptata erau necesare 147 de voturi.

Intr-un comunicat remis agentiei Mediafax, Pasat precizeaza ca in anul 2009 s-a alaturat PDL fiind convins ca aceasta formatiune politica demonstreaza, prin principiile exprimate si prin actiunile concrete in plan social, vointa reformarii sistemului politic romanesc.

"Conjuncturi nefavorabile si nedrepte m-au plasat, pe o linie personala, in afara liniei Partidului. Asa cum am declarat in mod constant, nu doresc sa fac rau Partidului Democrat Liberal si nu doresc ca, prin nedreptatile la adresa mea, sa fie nedreptatit si acest Partid, a carui linie de vointa politica a ramas constanta", adauga deputatul.

El precizeaza ca decizia sa are ca scop tocmai evitarea oricaror asocieri "nefericite, politicianiste", intre numele sau si activitatea unui partid ale carui reusite in implementarea masurilor de reforma ii vor consacra pe mai departe succesul.

"Focalizarea mass-media pe numele meu este, in acest context, determinanta; inteleg si respect dreptul la opinie al oricui, am avut, poate, greselile mele de comunicare, insa acest lucru si problemele mele personale nu trebuie sa se repercuteze printr-un deficit de imagine la adresa Partidului Democrat Liberal", adauga Pasat.

El precizeaza ca va cere forurilor de conducere ale PDL sa ia act de suspendarea mea din aceasta formatiune politica si sa aplice dispozitiile art. 23 din Statutul partidului.

"Sunt convins ca decizia mea va fi corect inteleasa, atat de catre colegii mei de partid, precum si de catre electoratul din Colegiul 3 Giurgiu, caruia voi contiunua sa ii apar interesele in Parlament. Solicit inca o data Directiei Nationale Anticoruptie sa finalizeze cat mai repede dosarul meu penal (aflat in cercetari de peste un an si jumatate) intelegand ca, utilizand de toate caile legale, in justitie, sa-mi dovedesc nevinovatia fata de toate acuzatiile nedrepte ce mi se aduc", se mai arata in comunicat.