Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a afirmat duminica, intr-un articol postat pe blogul sau, ca demisia lui Dan Pasat din partid este necesara, ca o masura care sa arate ca formatiunea se delimiteaza de votul din Parlament prin care s-a respins solicitarea Parchetului in privinta anchetei impotriva lui Pasat.

"Votul de saptamana trecuta din cazul Pasat risca sa para pentru electoratul de dreapta un tip de gest politic profund criticabil, de gen Matusa Tamara, pentru care era criticat PSD. In plus, votul din Parlament din cazul Pasat a fost o eroare politica care erodeaza increderea pe care PDL a castigat-o stabilizand economia si asumandu-si reforme curajoase. PDL risca, sa dea pe pere, prin votul contra Justitiei din Parlament, ce castiga pe mere sustinand reformele," scrie deputatul PDL.

Potrivit acesteia, imaginea partidului este puternic afectata de impresia ca acesta este "parte a scutului parlamentar impotriva Justitiei". "Cu o ghiulea legata de picior, PDL sta sub apa, in timp ce domnul Ponta - pupilul nepotului Matusii Tamara - tine lectii de moralitate si anticoruptie la tv," sustine Turcan.

Deputatul adauga faptul ca demisia lui Pasat este necesara si pentru a transarentiza votul din Parlament, "pentru ca fiecare parlamentar sa fie responsabilizat direct, nu ca acum cand ¬urma scapa turma¬ si toata lumea este vinovata."

Deputatii partidelor aflate la guvernare au respins saptamana trecuta solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului democrat-liberal Dan Pasat, inregistrandu-se 116 voturi pentru, 34 de voturi impotriva si 4 voturi nule. Pentru ca solicitarea DNA sa fi fost adoptata erau necesare 147 de voturi.