Presedintele PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, a declarat, sambata, la Craiova, ca cea mai buna varianta in acest moment pentru functia de presedinte al formatiunii este Vasile Blaga, cu care PDL ar creste in sondaje cu 7% in 48 de ore de la alegerea acestuia, transmite Agerpres.

"Eu il vad in fruntea partidului pe Vasile Blaga, ceea ce deranjeaza foarte tare pe cei care vor pe altul sau pe cei care nu il vor pe Vasile Blaga. Vasile Blaga este potrivit, pentru ca la ora actuala este un om care stie foarte bine ce inseamna o intreaga imensa masinarie de partid care sa functioneze si e bine cotat si ca imagine si ca fel de om. Daca as avea o varianta mai buna, nu mi-ar fi niciun fel de jena de Vasile sau de oricine altcineva sa spun 'Vasile, este mai bun asta decat tine!' (...) Daca Blaga va fi ales presedinte al PDL, vom avea dupa 48 de ore cu sapte procente in plus, pentru ca cred ca este un candidat care ar putea sa duca lucrurile bine si sa mobilizeze partidul si sa-i dea o directie si o incredere, chiar daca nu place cuiva ceea ce spun eu acum", a spus Berceanu, intr-o conferinta de presa.

In ceea ce priveste ceilalti posibili candidati la sefia PDL, acesta a aratat ca, in opinia sa, Teodor Baconschi nu stie in acest moment "cam ce inseamna sa conduca un partid, sa fie prim-vicepresedinte", iar despre Elena Udrea sustine ca in niciun caz nu poate fi o varianta "la acest nivel".

"Domnul Baconschi (n.r. ministrul de Externe) este un om caruia eu nu am ce sa ii reprosez, dar nu sunt foarte convins ca stie in clipa asta cam ce inseamna sa conduci un partid, sa fii prim-vicepresedinte. Este normal sa isi doreasca, pentru ca s-a inscris in partid, face politica, vrea sa faca o cariera, este absolut OK, dar nu cred ca evalueaza exact cam despre ce este vorba si noi avem acolo niste prevederi cu vechimea.(...) Mi se pare foarte corect ca sa poata sa fie presedinte sau intr-o conducere nationala persoane care totusi au un pic de experienta si de legatura. (...) O sa vedem ce o sa gandeasca cei 1.500 de delegati sau cati o sa fie. Poate ca eu gresesc, pentru ca nu am pretentia ca am niste pareri perfecte si de necontestat, dar asa mi se pare mie", a mai spus presedintele PDL Dolj.

Fostul ministru al Transporturilor a mai afirmat ca Sorin Frunzaverde, care a anuntat ca va candida pentru functia de presedinte al PDL si despre care nu are o "parere rea", ar putea fi o varianta pentru PDL dupa 15 mai, dar nu stie cum va face acesta naveta de la Caras Severin la Bucuresti.

Berceanu a mai spus ca nu stie daca va candida sau nu pentru vreo functie in partid, dar ca echipa pe care o va sustine el ar trebui sa fie una care sa-si poata duce programul cu care se prezinta pana la capat.

"Adica sa fie o echipa care nu doar sa aiba un program interesant, ci intre programul acela interesant si echipa sa nu fie o prapastie, in sensul ca programul este interesant, dar echipa este clar una care nu are foarte mare forta de a implementa in partid si cu partidul in spate ceea ce si-a propus. Echipa trebuie macar sa iti dea speranta ca o buna parte din lucrurile alea ar putea sa si devina realitate. Si aici sunt multi care momentan au un background bun, o pozitionare sociala absolut OK, dar nu sunt foarte convins ca stiu si cum este la carma unui partid. Sunt oameni fara repros din punct de vedere profesional, imagine, dar asta nu inseamna ca functioneaza si in pozitia de a fi la carma partidului, pentru ca acolo sunt o serie de lucruri care necesita o anumita experienta", a mai spus Berceanu.

Acesta nu crede ca dupa Congresul PDL ar putea sa apara o noua formatiune politica. "Eu nu cred ca trebuie sa existe ideea 'domne, daca nu iese asa cum vreau eu, eu plec in alta parte'. (...) Deci faptul ca anumite persoane pleaca dupa o chestiune de-asta, asta este un lucru perfid, pentru ca aia si daca ar fi ramas oricum nu te-ai fi putut baza pe ei. Eu cred ca forta de politician a unui om, cat suntem fiecare politician, se vede cand esti dat jos, cand nu primesti ceva sau cand esti respins", a mai afirmat Berceanu.