Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, unul dintre candidatii la presedintia UDMR, a declarat, vineri, la Satu Mare, ca doreste "o discutie" cu europarlamentarul Laszlo Tokes, fondatorul Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), pentru ca intrarea Uniunii in Parlament, in 2012, "sa nu fie in pericol", relateaza Agerpres.

"Consider ca trebuie sa avem o linie deschisa, o linie apropiata de cetateni, o Uniune receptiva la problemele oamenilor, la problemele comunitatilor si ascultandu-i pe ei putem da raspunsurile corecte, credibile si aplicabile. Noi, cel putin asa cred eu, imediat dupa congres, vom propune o discutie cu europarlamentarul Tokes si sper ca vom ajunge la o intelegere, in asa fel incat in 2012, prezenta noastra in Parlament sa nu fie in pericol. Este o valoare importanta prezenta noastra in Parlament, prezenta comunitatii maghiare in Parlament, este un scop in sine, daca doriti. Noi avem un singur aliat, comunitatea maghiara din Romania, electoratul nostru, restul depinde de contextul politic si, din acest punct de vedere, ramanem deschisi la dialog", a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor s-a aflat, vineri, in campanie electorala in judetul Satu Mare, avand programate intalniri cu delegatii la congres.