Presedintele PNL Bistrita-Nasaud, deputatul Ioan Tintean, afirma ca liberalii vor pierde in jur de cinci procente din voturile electoratului ca urmare a formarii Uniunii Social Liberale alaturi de PSD, insa considera ca pierderea este una minora, potrivit Agerpres.

"De data aceasta, nu cred ca va fi pierdut mai mult de 5%, pentru ca de data aceasta oamenii inteleg oportunitatea, inteleg mult mai bine decat la momentul Geoana - turul II. Aceasta constructie politica acum se face in favoarea alegatorului. Atunci se facea constructia politica pentru a-l scoate pe Geoana presedinte. De data aceasta, aceasta constructie este pentru schimbarea majoritatii, preluarea guvernarii de catre aceasta forta politica mare, larga, in folosul celor care voteaza, nu al unei constructii clientelare", a spus Tintean, intr-o conferinta de presa.

El considera ca partidul sau nu a parasit esichierul de dreapta al politicii prin crearea acestei aliante, pe care a definit-o drept "conjuncturala".

"Evident ca sunt critici care spun ca, in aceste conditii, PNL a parasit zona de dreapta, dar noi nu am facut o unificare a partidelor din cele doua zone politice, ci am facut o alianta conjuncturala care sa mearga pana in 2020 si care isi va introduce in interiorul guvernarii elementele specifice. Nu se va renunta nici la statul social, nici la cota unica", a mai spus Tintean.