Deputatul PNL Ludovic Orban si-a motivat sambata votul dat impotriva constituirii Uniunii Social Liberale (USL) prin faptul ca "amestecarea stangii cu dreapta nu este sanatoasa pentru democratie". Intr-o declaratie pentru Agerpres, Orban a spus ca nu crede ca "aceasta alianta va avea o viata foarte lunga". Deputatul liberal a adaugat ca PNL poate castiga alegerile prin fortele proprii. Liderii PNL au aprobat sambata infiintarea USL cu 186 "pentru", unul impotriva (Ludovic Orban) si 8 abtineri.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

Iata cateva dintre declaratiile lui Orban:

  • Am votat astfel pentru ca sunt liberal, membru al PNL si al miscarii liberale de 20 de ani si pentru ca adversarii politici ai PNL au fost toate formatiunile desprinse din Partidul Comunist, indiferent de cum s-au numit - FSN, PSDR, PSD, PD.
  • Am crezut in destinul PNL si in capacitatea PNL de a castiga singur alegerile si de a conduce Romania avand pozitie de premier si presedinte.
  • Amestecarea stangii cu dreapta nu este sanatoasa pentru democratia din Romania
  • Nu mi-as dori ca aceasta alianta sa fie de fapt un front de salvare a lui Traian Basescu si a PD-ului.
  • Cred ca fiecare dintre cele doua partide, PSD pe stanga si PNL pe dreapta, ar fi obtinut mult mai mult decat ar putea obtine prin aceasta alianta. In plus, creandu-se un pol atat de puternic, exista riscul sa aruncam in bratele PD-ului alegatorii de dreapta, care nu agreeaza stanga, PSD-ul.
  • O alianta se mentine atata timp cat convine ambelor forte politice si cat timp protocolul este respectat. Sincer, nu cred ca aceasta alianta va avea o viata foarte lunga, intre 2012 si 2014 si nu spun intamplator lucru asta. Va curge multa apa pe Dambovita

Orban a exclus demisia din PNL, spunand ca isi propune sa faca tot posibilul "pentru a aduce PSD spre centru-dreapta si pentru a evita ca PNL sa alunece spre centru-stanga".