Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sambata, in ziua in care conducerile PSD, PNL si PC valideaza alianta dintre Partidul Social-Democrat si Alianta de Centru - Dreapta PNL-PC, ca aceste formatiuni "au gasit un ce comun, care este interesul national", insa "nimeni nu isi schimba platforma proprie ideologica, nu face concesii".

El a adaugat ca spera ca aceasta alianta "sa reziste mult, pentru ca temelia ei e bine asezata, bine gandita" si ca va fi "o alternativa vaibila pentru a scapa tara de aceasta criza nenorocita", admitand si ca "e firesc sa fie voci impotriva, nu stiu motivatia fiecaruia in parte".

Intrebat daca noua alianta politica isi propune o eventuala suspendare a sefului statului, Iliescu a raspuns ca "in functie de conjunctura, cand se incalca constitutia, Parlamentul se pronunta pe suspendarea lui. In anii '90, domnul Basescu, in calitate de parlamentar, a votat pentru suspendarea presedintelui Iliescu. In 2007, Parlamentul s-a pronuntat pentru suspendare, dar electoratul nu a inteles necesitatea acesteia".