Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi seara, ca PDL va lansa saptamana viitoare in dezbatere Legea Capitalei, cu doua variante - una privind mentinerea a sase sectoare si alta care prevede reimpartirea orasului in 22 de unitati administrativ-teritoriale, informeaza Mediafax.

"Saptamana viitoare o lansam (Legea capitalei, n.r.). Va fi o lansare prin care vom incerca sa aratam care sunt limitele actualei impartiri teritoriale si ale actualei organizari administrative a municipiului Bucuresti, astfel incat sa fie mai justificat si mai usor de inteles demersul pe care il face PDL la Bucuresti in conditiile in care ne asumam un proiect ce in mod evident nu are alt scop decat sa aduca un plus in dezvoltarea viitoare a Bucurestiului", a spus Elena Udrea.

Ea a adaugat ca vor fi in dezbatere atat varianta cu actuala impartire in sase sectoare si cu schimbarea atributiilor Consiliului general, primarului general si viceprimarilor de sector, cat si o varianta mai veche a Aliantei DA privind impartirea Bucurestiului in 22 de unitati administrativ teritoriale.

"Este o varianta impartirea actuala, in sase sectoare, urmand ca atributiile Consiliului general, primarului general si viceprimarilor de sector sa fie altele si altfel impartite. Exista si varianta aliantei DA (PNL-PD) din 2004, si anume varianta cu reimpartirea Capitalei in 22 de unitati administrativ-teritoriale. Ambele variante vor fi in dezbatere publica, iar rezultatul final, ceea ce vom supune Parlamentului, va fi ceea ce vor dori bucurestenii", a spus Udrea.