Alianta PSD - ACD ar putea sa se numeasca Uniunea Social-Liberala iar activitatea sa va fi gestionata de doi co-presedinti, Victor Ponta din partea PSD si Crin Antonescu din partea PNL, au declarat, pentru HotNews.ro, surse social-democrate. Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, pentru Hotnews.ro, ca in sigla Aliantei PSD-ACD se vor regasi atat simbolul social-democratiilor- cei trei trandafiri - cat si cel al liberalilor - sageata. El a adaugat ca, in cadrul negocierilor cu liberalii, s-a stabilit ca pentru primaria Capitalei Alianta PSD-ACD sa sustina un candidat comun urmand ca pentru primariile de sector candidaturile sa se stabileasca prin sondaje.

Crin Antonescu si Victor PontaFoto: Agerpres

Sursele citate sustin ca in urma negocierilor s-a stabilit ca nu vor exista structuri de conducere comuna, Uniunea Social-Liberala urmand a fi coordonata de liderii PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu. Noua alianta nu va avea o structura de conducere, un consiliu coordonator ci presedintii PSD si PNL vor gestiona activitatea si problemele acesteia.

In cazul in care intervin blocaje si neintelegeri intre liderii de la judete ale celor doua partide se vor purta negocieri coordonate de cei doi co-presedinti. Daca cei doi co-presedinti nu vor reusi sa rezolve problemele vor fi nominalizati catre trei membrii din conducerea centrala a PSD si PNL pentru a media conflictul, explica sursele Hotnews.ro

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat pentriu HotNews.ro ca in sigla viitoarei aliante PSD-ACD se vor regasi insemnele social-democratiilor si cele ale liberalilor. Ponta a mai spus ca PSD si PNL au cazut de acord in privinta unei candidaturi comune la primaria Capitalei, urmand ca aceasta sa fie stabilita prin sondaje. Ponta nu a vrut sa precizeze cine va fi candidatul declarand ca acesta va fi facut public "la vremea respectiva, in baza unor analize sociologice serioase". De asemenea, liderul PSD a precizat ca pentru primarile de sector PSD si PNL vor avea candidati separati in functie de sondaje.

"Vom stabili candidati in functie de sondaje, pe Consilii Judetene, primarii resedinte de judet restul candidaturilor fiind discutate si negociate la nivel local intre cele trei partide. Va asigur ca nu va exista in protocol o impartire secreta pe zone de influenta asa cum s-a scris in presa ci, candidaturile vor fi stabilite in urma sondajelor. Vor exista doua documente ale aliantei: o agenda care va cuprinde obiectivele si tintele propuse si un protocol care va stabilii conditiile aliantei", a explicat Ponta.

Sursele HotNews.ro sustin ca in ceea ce priveste candidaturile la alegerile parlamentare, PSD si PNL isi vor pastra candidaturile proprii pentru colegiile castigate deja, restul urmand a fi stabilite prin sondaje.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la finalul intalnirii ca acordul care se va incheia intre Alianta de Centru-Dreapta (ACD) si PSD nu va avea parti secrete.

"Va garantez ca acordul nu are parti secrete, nu e un Ribbentrop-Molotov in niciun fel (...) Avem un nume, il vom anunta la momentul respectiv. E ceva normal, nu e ceva spectaculos, nu este titlul unui roman, nu este titlul unui film. (...) Sigla va arata bine si va reuni (...) elemente, simboluri, semne pe care electoratul partidelor care compun noua formatiune sa le recunoasca", a declarat Antonescu, citat de agentia Agerpres.

De asemenea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a confirmat solutionare problemei in ceea ce priveste candidaturile pentru primaria Capitalei. "S-au incheiat toate discutiile, inclusiv discutia legata de candidatura la Bucuresti. Este un candidat unic, un candidat comun".

La inceputul saptamanii, presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman a anuntat ca s-a decis in sedinta Consiliului National Executiv al PNL , ca la primaria Capitalei si primariile de sector, Alianta PNL-PC sa aiba candidati proprii. Chiliman declara ca social-democratii au fost de acord cu aceasta decizie. In schimb presedintele, PSD, Victor Ponta sustinea ca "s-a decis categoric in discutiile cu liberalii ca la Bucuresti va fi ca si la Consiliul Judetean- candidat comun".

Cu ocazia semnarii protocolului ACD la nivelul sectoarelor 5 si 6, Chiliman si conservatorul Cristian Popescu Piedone s-au invitat reciproc sa candideze la Primaria Capitalei din partea Aliantei PNL-PC.

Protocolul de constituire a aliantei urmeaza sa se semneze sambata, dupa votul din structurile de conducere al PSD si PNL, care va avea loc vineri.

Crin Antonescu si Victor Ponta s-au intalnit joi la sediul PSD, la discutii fiind prezenti, printre altii, reprezentati ai Aliantei de Centru-Dreapta PNL - PC Radu Stroe, Mircea Diaconu si Irinel Popescu, si membri din conducerea PSD precum Liviu Dragnea sau Adrian Nastase.