Deputatul social-democrat Marian Saniuta si-a anuntat, marti, in plenul Camerei Deputatilor, demisia din Partidul Social Democrat (PSD), anunta Agerpres. El a precizat ca va activa ca deputat independent. El a precizat ca va activa ca deputat independent. Plecarea sa pe neanuntate, chiar in ziua parafarii Aliantei PSD-ACD, ramane un mister. "Permiteti-mi sa nu va pot raspunde la intrebarea ce m-a determinat sa plec din partid. Pot sa va spun urmatorul lucru: am simtit ca Victor Ponta nu doreste sa avem o relatie de durata", a declarat Saniuta pentru HotNews.ro

Marian SaniutaFoto: Rompres

Asculta interviul cu Marian Saniuta

Descarca fisierul audio in format MP3

Cele mai interesante declaratii facute de Saniuta pentru HotNews.ro

  • La vremea respectiva, in 2009, la ordinul lui Geoana, care isi pregatea echipa de campanie, a zis ca intr-un judet cu un bazin electoral cum este Prahova ar avea nevoie de o altfel de echipa (n.r. iin Prahova). Si atunci l-am lasat sa-si faca echipa, drept pentru care infrangerea a fost zdrobitoare, la vreo 30.000 de mii de voturi. Cu noua echipa pe care a gandit-o dl Geoana. Or, numai de la Prahova dl Geoana a pierdut jumatate din voturile care l-ar fi scos presedinte.
  • Permiteti-mi sa nu va pot raspunde la intrebarea ce m-a determinat sa plec din partid. Pot sa va spun urmatorul lucru: am simtit ca Victor Ponta nu doreste sa avem o relatie de durata. Deocamdata vreu sa-mi cantaresc optiunile, sansele, sa iau o decizie impreuna cu familia pentru ca realitatile sunt intr-o dinamica extraordinara cu familia. 
  • In 2006 am fost unul dintre primii care am vorbit despre un proiect social-liberal la vrema respectiva. Cand unii faceau tot felul de matrapazlacuri pe sub masa, am zis ca dupa doua guvernari social-liberale trebuie continuat pe social-liberalism. Eu pot sa va spun ca nu realizarea aliantei PSD-PNL-PC este principala cauza a plecarii mele din PSD.

"Am constat ca politica la varf este supusa acelorasi reguli - totul are un inceput si un sfarsit. Astazi, in fata dumneavoastra, imi anunt demisia din calitatea de membru PSD. Am luat aceasta decizie dupa o matura chibzuinta, avand in gand un citat celebru: 'Unii isi tradeaza principiile de dragul partidului, unii isi schimba partidul pentru a nu-si trada principiile''', si-a motivat decizia Marian Saniuta.

El a spus ca lasa in urma un parcurs in randul social-democratilor de 11 ani, fara nicio pata si a adaugat ca a incercat sa se departajeze de politica damboviteana.

"Am incercat sa fac o altfel de politica. Am inteles mai tarziu decat trebuia ca, in acest moment, PSD nu mai are nevoie de oameni ca mine si, pentru a nu-i incomoda, am decis sa-i las sa-si urmeze calea. Voi activa ca deputat independent", a spus Saniuta.

Marian Saniuta a fost ales deputat in colegiul uninominal nr. 4 din Prahova.

Marian Saniuta a fost prefecul judetului Prahova in 2001-2002 si presedintele Agenţiei Române pentru Investiţii Străine (2002-2004). In 2004, a fost numit ministrul Administraţiei şi Internelor in guvernul Adrian Nastase.