Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, joi seara, la Targu Mures ca Uniunea sprijina orice forma de autonomie, inclusiv cea pe criterii etnice, scrie Agerpres. Liderul UDMR a raspuns astfel afirmatiei facute de presedintele Traian Basescu, in cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, ca Romania nu imbratiseaza teoria autonomiei pe criterii etnice, dar ca a trecut la un proces de crestere a autonomiei locale.

"Sprijinim orice forma de autonomie, inclusiv cea pe criterii etnice. UDMR si-a ales directia spre care vrea sa mearga si anume politica parlamentara, o politica bine gandita a diferitelor aliante, obtinerea unor schimbari prin instrumente parlamentare si prin coalitii guvernamentale daca exista conditii potrivite si trebuie sa mergem mai departe in aceasta directie", a aratat Marko Bela.

In privinta faptului ca opozitia ar refuza invitatiile la dialog venite din partea sefului statului, asa cum a aratat, joi, Traian Basescu in cadrul APCE, liderul UDMR a subliniat ca a remarcat "o mica fisura" in privinta sustinerii unor deziderate generale de catre opozitie.

"In ultima vreme, observ si eu o mica fisura in ce priveste sustinerea unor deziderate de interes general privind integrarea noastra, privind prezenta noastra in Uniunea Europeana - de exemplu, in legatura cu Schengen, eu m-as fi asteptat la o solidaritate mult mai mare. Nu afirm ca au existat contestari ale acestui obiectiv, dar eu as fi asteptat o solidaritate mai mare", a aratat Marko Bela, care a tinut sa precizeze ca nu stie ce a declarat presedintele tarii la APCE, intrucat a fost prins cu probleme politice la Targu Mures.