Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, joi seara, la Realitatea TV ca, daca PSD nu reactioneaza in apararea lui Nicolescu, "este un partid de mamaliga". Surse din interiroul PSD sustin ca Nastase este nemultumit de lipsa de atitudine pe care Victor Ponta a afisat-o in cazul presedintelui Consiliul Judetean Arges. Luat prin surprindere, Ponta a declarat in replica " Sa fim barbati si sa nu ne mai plangem la televizor". Sursele citate sustin ca liderul de la Arges, Constantin Nicolescu este unul din greii PSD, avand o sustinere puternica in interiorul partidului.

Adrian Nastase la Realitatea TV: "Ceea ce pe mine ma mira este ca oamenii nu au inceput sa iasa in strada (...), cei din Arges. (...) Iar daca partidul asta din care fac si eu parte nu reactioneaza nici acum, inseamna ca este un partid de mamaliga. Este un partid care nu mai este in stare sa faca o politica... Trebuie sa reactioneze politic in tara, si presedintii ceilalti de CJ, dar si primarii si oamenii care pana la urma stiu exact ce a insemnat Nicolescu trebuie sa iasa in momentul in care se va judeca recursul si sa spuna care este si punctul lor de vedere, nu numai aceasta mecanica politica pe care, in momentul de fata, printr-o justitie controlata politic, Traian Basescu o foloseste. Este un moment de rascruce. Dupa parerea mea, s-a umplut paharul si este nevoie de o reactie foarte dura".

Surse din interiorul PSD au declarat pentru Hotnews.ro ca interventia lui Adrian Nastase de la Realitatea TV in apararea lui Constantin Nicolescu are legatura cu statutul acestuia in partid. Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, este un lider cu greutate in PSD si face parte din garda veche a partidului. Nicolescu este seful cancelariei departamentelor PSD, care se afla in subordinea directa a lui Adrian Nastase si un apropiat al acestuia. In plus, este unul dintre baronii grei ai partidului, care controleaza unul dintre cele mai puternice judete in materie de resurse. Este la al doilea mandat la sefia CJ Arges. A fost prefect de Arges, senator PSD in legislatura 2000 - 2004 si sef al Comisiei parlamentare de control al Serviciului de Informatii Externe.

Aceleasi surse sustin ca interventia lui Nastase il vizeaza si pe Victor Ponta, pe motiv ca ar fi tratat cu sperficialitate situatia liderului de la Arges . Nastase ar fi nemultumit de presedintele PSD nu a reactionat mai dur in apararea lui Nicolescu ."Alti colegi au plecat direct la Arges si l-au sustinut, in timp ce Ponta a fost preocupat cu altele. Noi ca partid am fost intodeauna solidari cu oamenii de valoare ai PSD si ne-am aratat sutinerea atunci cand au fost acuzati pe nedrept. Nastase este nemultumit de Ponta ca nu a stiut sa fie solidar cu Nicolaescu si ca a incercat o delimitare de acesta", au explicat sursele Hotnews.ro.

Pe de alta parte, surse citate sustin ca Ponta ar fi trebuit sa-l sustina pe Nicolescu si sa mobilizeze partidul in acest sens pentru ca presedinte CJ Arges cu voturile organizatia PSD Arges a fost cel care a inclinat balanta la congresul din 2010 cand Ponta a fost ales presedintele PSD.

In replica presedintele PSD, Victor Ponta a decretat mobilizare generala la PSD in ajutorul lui Nicolescu. Totusi, Ponta a cedat primului impuls si i-a dat replica lui Nastase tot la Realitatea TV: "Sa fim barbati si sa nu ne mai plangem la televizor(...). In niciun caz reactia noastra nu va fi una de intimidare sau de pasivitate. Ne vom bate in continuare. Probabil ca luni sedinta noastra de conducere si grupurile parlamentare le vom face in fata la DNA. Daca Traian Basescu nu stie nicio alta metoda prin care sa isi impuna punctul de vedere decat acesta, mergem noi acolo. Viata domnului Nicolescu si a multor alti oameni este o pata pe mainile lui Traian Basescu".

Ion Iliescu: "Constantin Nicolescu este un presedinte de consiliu judetean, un om decent, cu o tinuta corecta. Nu rezulta foarte clar ce anume i se imputa, de ce o asemenea masura. Trebuie sa privim cu toata seriozitatea legislatia actuala. Nu privezi de libertate un om fara sa il judeci. Procuratura se comporta intr-o maniera abuziva"

Presedintele CJ Arges a fost transportat la Spitalul Floreasca din Capitala, dupa ce i-au fost facute primele investigatii medicale la Spitalul Judetean din Pitesti. La Floreasca a sosit si presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu pentru a-l sustine pe Nicolescu.

"Este un prieten foarte bun, un colaborator de exceptie. Am numai cuvinte de lauda. (...) Nu merita un astfel de tratament. (...) Este inadmisibil un astfel de tratament, nu-l inteleg si nu-l voi intelege niciodata. Sigur ca Justitia trebuie sa-si faca treaba cu toate ca nu cred o iota din tot ce s-a spus si s-a scris. Il cunosc bine pe Nicolescu, suntem foarte apropiati si sub nicio forma n-am vreun semn de intrebare apropo de toate aceste acuzatii. Justitia trebuie sa-si faca treaba dar sa si-o faca in mod civilizat, democratic. Era nebunie de arestari de catuse, de 29 de zile pentru ce?', a declarat Nicolae Vacaroiu, citat de Realitatea tv.

Potrivit surselor Hotnews.ro la Floreasca au venit si medicii pesedisti mai vechi, fosti ministri in guvernul Nastase, si anume Daniela Bartos, Mircea Beuran si Serban Bradisteanu. Bartos, fost deputata PSD in mandatul 1996-2000 si ministru al Sanatatii in 1996 este medic spcializat in ecografie. Mircea Beuran, fost ministru al Sanatatii in 2003 este chirurg si profesor universitar in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti. Beuran l-a operat pe Omar Hayssam, suspect de cancer la colon, in spitalul penitenciarului de la Rahova.Serban Bradisteanu un alt membru PSD, de profesie medic chirurg, a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA in 2007 pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu.

Potrivit agentiei Agerpres, parlamentarii, consilierii judeteni, primarii, precum si alti membri marcanti ai PSD Arges se vor reuni vineri, la Pitesti, la intalnirea convocata dupa arestarea preventiva a presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, anuntandu-si prezenta si liderul social-democratilor, Victor Ponta. Intalnirea va avea loc cu incepere de la ora 11,00, la Teatrul 'Alexandru Davila' din Pitesti. Anterior, la ora 10,00, va fi organizata o conferinta de presa la sediul organizatiei judetene.