Liderul grupului liberal din Camera Deputatilor, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat luni ca este foarte important sa se gaseasca o solutie pentru a se crea o platforma politica impreuna cu PSD, pentru ''inlaturarea cat mai rapid cu putinta a actualului Guvern, a PDL si a actualului presedinte al tarii'', potrivit Agerpres.

''Este foarte important ca in Romania de azi sa gasim o solutie politica si aceasta solutie politica, din perspectiva mea, se poate realiza cu PSD, pentru a construi o platforma politica impreuna'', a sustinut acesta.

Acesta considera ca este nevoie de un demers comun al partidelor democratice din opozitie, pentru inlaturarea Guvernului, ''pentru ca Romania sa-si poata reveni, sa inceapa o reconstructie solida, pe termen lung si care sa dea cetatenilor si perspectiva unui viitor normal si bunastarea pe care in mod firesc o asteapta''.

El a dat ca exemplu Ungaria, unde ''excesele si derapajele'' in ceea ce priveste reglementarea de control a mass-media au fost criticate la Bruxelles.

''Chiar si in laboratoarele puterii romanesti se pregateste crearea unui consiliu national de supraveghere editoriala'', a avertizat Tariceanu.

Fostul premier a aratat ca va trebui sa se convina asupra unui viitor proiect de modificare a Constitutiei, in sensul modernizarii ei, a eliminarii ''tuturor suprapunerilor sau confuziilor care au fost utilizate de actualul presedinte pentru a-si exercita puterea intr-o maniera autoritara si de multe ori dictatoriala''.

Despre mandatul sau ca premier sub presedintia Basescu, Tariceanu a declarat ca va scrie o carte despre acea perioada, care a fost ''o situatie nefireasca, ce l-a costat nervi si timp