Conducerile PNL si PSD vor vota, in prima jumatate a lunii februarie, alianta dintre cele doua partide, au anuntat luni Crin Antonescu si Victor Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, de Ziua Unirii.

Crin Antonescu, la IasiFoto: Hotnews

Crin Antonescu a precizat ca reprezentarea pe liste la alegeri va fi paritara, 50% PNL si 50% PSD.

"Suntem la Iasi, pe 24 ianuarie si aici, in acest loc special al istoriei, culturii si spiritualitatii romanesti, trebuie sa spun in numele PNL ca suntem decisi sa purcedem la un act politic major, constituirea unei forte politice care sa ofere sansa tuturor romanilor care nu si-au pierdut speranta, sansa revenirii la o tara si la o societate cu o functionare normala", a afirmat liderul liberalilor.

Victor Ponta a afirmat, la randul sau, ca aceasta coalitie isi propune sa formeze o "axa a binelui" ca alternativa la "axa raului" reprezentata de actuala guvernare.

Descarca fisierul audio in format MP3

Alinata va fi inregistrata juridic si este conceputa sa functioneze cel putin pana in 2016. Votul asupra acestei aliante va fi dat in forurile de conducere ale celor doua partide, Consiliul National al PSD si Delegatia Permanenta a PNL.

Crin Antonescu a precizat ca este constient de faptul ca aceasta alianta va avea si costurile ei dar a sustinut ca, din discutiile purtate cu membrii de partid ai PNL, a rezultat ca alianta cu PSD este sustinuta de majoritatea liberalilor.

"Ascultand apelul aproape disperat a sute si sute de oameni sunt mai convins ca oricand ca e datoria noastra de oameni politici sa dam un raspuns intrebarii: 'Chiar nu exista o alta posibilitate?' Exista si trebuie sa o construim", a comentat el.