Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, ca pozitia tarilor Uniunii Europene in privinta aderarii Romaniei la spatiul Schengen este determinata de faptul ca administratia de la Bucuresti este corupta si incurajeaza crima organizata, relateaza Mediafax. Liderul social-democrat a adaugat, citat de Agerpres, ca judetele Suceava si Arad reprezinta "punctele cardinale ale coruptiei".

Victor PontaFoto: Agerpres

Ponta a spus ca Grupul Socialist din Parlamentul European si premierii socialisti ai tarilor Uniunii Europene sustin integrarea tarii noastre in spatiul Schengen, iar "probleme sunt in alta parte, nu la noi (socialistii-n.r.)".

Victor Ponta a afirmat ca motivul pentru care Romania nu este sustinuta de unele tari este acela ca ele considera ca administratia de la Bucuresti este corupta si incurajeaza crima organizata, si nu pentru ca "nu s-au pus sarma ghimpata si camere video la frontiera".

Presedintele PSD a declarat ca aceasta stampila pusa pe un guvern al unei tari UE va fi stearsa foarte greu: "Avem un grad de coruptie care ne pune in afara Europei. Nu problemele tehnice, ci problemele coruptiei si crimei organizate incurajate de Guvernul Romaniei sunt cauzele".

In acest context, Ponta a spus ca judetele Suceava si Arad reprezinta "punctele cardinale ale coruptiei". In opinia liderului PSD, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, si primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, sunt "simbolurile coruptiei", a ceea ce inseamna un control total asupra functionarii unui judet din punct de vedere administrativ, financiar, politic.

"Vrem o solutie ca judetul (Suceava - n.r.) sa scape de jugul sub care este de cativa ani. Flutur si Falca sunt cei doi lideri PDL care beneficiaza cel mai mult de protectia doamnei Elena Udrea. Ea este stapana cheilor de la camara, nimeni nu poate sa obtina un leu, sa faca o afacere fara acordul ei", a declarat Victor Ponta.