Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei ar merge pe mana unei aliante, in perspectiva alegerilor parlamentare din 2012, a sustinut la RFI presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu. El spune ca formatiunea sa nu exclude "nici un fel de politici de aliante".

Cristian Diaconescu gandeste pragmatic: UNPR este o formatiune mica si s-ar descurca mai bine intr-o alianta, decat separat. "UNPR-ul, asa cum si-a propus sa sprijine stabilitatea Romaniei, in mod categoric, intr-o formula de cooperare politica ar fi mult mai functional ca si partid, pe acest palier", declara el.

Descarca fisierul audio in format MP3

"UNPR este o formatiune la inceput. Mediul politic, afectat de criza economica nu a fost deosebit de prielnic pentru UNPR din aceasta perspectiva, dar pe de alta parte, determinarea noastra si faptul ca am reusit sa stabilizam organizatii in toate judetele tarii, cu aproape doua sute de mii de membri inregistrati ne incurajeaza in ceea ce priveste increderea pe care populatia ne-o poate acorda", a spus presedintele de onoare al UNPR.

El vede posibila "aglutinarea" atat a Opozitiei, cat si a Puterii: "Cred ca acest proces de aglutinare a Puterii si a Opozitiei, de constituire a doua structuri puternice, fata in fata, pentru alegerile din 2012 ar fi un proces interesant si necesar, pentru ca ar clarifica ceva mai bine si mesajele si ar prezenta populatiei doua alternative cat se poate de coerente. Deci cred ca daca de partea Opozitiei acest proces poate avea si efecte benefice, in primul rand pentru sanatatea democratica a societatii si de partea Puterii un astfel de demers poate fi dus la bun sfarsit".

Cristian Diaconescu nu a exclus nici o alianta. "Sigur ca nu excludem nici un fel de politici de aliante, dar in orice caz, cred ca este necesar si util ca o astfel de politica sa se faca in sensul de a fi sincer fata de cetateni si mai ales de a oferi perspective pe perioade medii si lungi, tocmai pentru ca efectele unor masuri de austeritate, luate la un moment dat sa fie contrabalansate printr-un program de dezvoltare, pe care societatea l-ar intelege si l-ar accepta", a explicat el.