Candidatul PDL la functia de primar al comunei hunedorene Baru, Daniel Raducanu, a castigat alegerile organizate duminica, el reusind sa obtina peste 52% din numarul total al voturilor valabil exprimate, potrivit numaratorii paralele efectuate de PDL.

''Candidatul PDL a obtinut 956 de voturi, adica 52,5% din totalul celor 1.819 voturi valabil exprimate'', a declarat, luni, vicepresedintele filialei judetene PDL Hunedoara, Florian Toma, citat de Agerpres.

Pe locul al doilea s-a clasat candidatul PNL, Acxinte Bolesc, care a obtinut 818 voturi, reprezentand 44,97 % din totalul sufragiilor.

Daniel Raducanu a mai indeplinit functia de primar al comunei Baru pana in luna noiembrie 2010. Atunci a demisionat pentru a candida la un mandat de deputat in Colegiul Hateg-Tinutul Padurenilor, dar a iesit pe locul al doilea ca numar de voturi.

Daniel Raducanu este de profesie economist.

Candidatul PDL a fost acuzat ca s-a folosit de copii in campanie, potrivit presei.

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Hunedoara a declansat o ancheta dupa ce mai multi elevi si prescolari din satul hunedorean Livadea au participat la o actiune electorala a PDL in comuna Baru.

Marti, mai multi elevi si prescolari au fost dusi in fata Caminului Cultural din satul Livadea, comuna Baru, pentru a boicota un miting electoral al PNL. Copiii au strigat "Hotii" si lozinci in favoarea candidatului PDL la primarie.