Presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al Capitalei, a solicitat, duminica, PNL si PSD sa-si exprime pozitia fata de proiectul de lege care vizeaza modificarea Legii privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale, unde se stipuleaza faptul ca este considerat ales primarul care a intrunit numarul cel mai mare de voturi dintr-un singur tur de scrutin.

"Aceasta initiativa legislativa nu face altceva decat sa adanceasca acest deficit de democratie. (...) Ii cer public PSD sa-si precizeze cat mai repede pozitia fata de aceasta golanie politicianista a alegerii primarului dintr-un singur tur de scrutin. Le cer public colegilor care negociaza cu PSD sa nu negocieze valorile si principiile in care noi credem, sa nu scoata pe taraba increderea alegatorilor in PNL", a spus Chiliman, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

El a precizat ca o asemenea lege ar fi antidemocratica pentru ca scade legitimitatea primarului ales.

"Primarul nu o sa mai fie ales, in cele mai multe cazuri, de votul unei jumatati plus unu dintre cei care doresc sa voteze si va fi ales, in cele mai multe cazuri, cu un numar mai mic de jumatate din voturile celor care se prezinta la vot", a afirmat presedintele PNL Bucuresti.

Potrivit lui Chiliman, initiativa legislativa a fost depusa "de 63 de parlamentari ai PDL si PSD, printre care s-a ratacit si un reprezentant al PNL".

Liberalul sutine ca, prin aceasta propunere, "PDL si PSD si-au dat mana", proiectul legislativ avantajand "partidele mamut" care au un mare numar de primari si pe care "vor sa si-i conserve cu orice pret".

"Aceasta si explica faptul ca, dusmani de obicei la TV, PSD si PDL si-au dat mana in acest proiect. (...) Daca FSN ar fi impus aceasta prevedere in legislatia alegerilor din 1991, PNL probabil nu ar fi avut nici un primar ales in acesti ani", a spus Chiliman.