Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, considera ca decizia conducerii Spitalului Clinic de Urgente din Iasi de a-l demite din functia de purtator de cuvant pe medicul Tudor Ciuhodaru este "una de evidenta epurare politica", exprimandu-si sustinerea pentru deputatul recent devenit membru PC.

"Voi fi alaturi de domnul Ciuhodaru. Si eu si intreaga Opozitie si, sunt convins, orice persoana rationala, echilibrata si inzestrata cu bun simt. Tudor Ciuhodaru va actiona in judecata conducerea Spitalului de Urgenta din Iasi si va avea la dispozitie o echipa exceptionala de avocati. (...) Am convingerea ca medicul Ciuhodaru va castiga conflictul cu spitalul din Iasi", a precizat Dan Voiculescu, intr-o postare pe blogul personal.

In replica, managerul Spitalului de Urgente "Sf Ioan" Iasi, Vladimir Poroch respinge intr-un comunicat declaratiile lui Tudor Ciuhodaru, cum" ca pontajele semnate in fals de dumnealui sunt rodul unei orchestratii politice".

"Ma mahneste sa aud astfel de acuzatii din partea unei persoane cu o functie atat de importanta in stat, precum cea de deputat. Imi imaginam ca un ales in Parlamentul Romaniei trebuie sa dea dovada de bun simt si maxima responsabilitate. Daca se minte si se fuge de responsabilitate la cel mai inalt nivel, ce pretentii pot avea oamenii simpli de la celelalte institutii ale statului?

Nu stiu daca dl. dr. deputat Tudor Ciuhodaru realizeaza ca astfel de declaratii-explicative, precum cele facute de dumnealui, sunt descalificante pentru un om politic. Dumnealui a amenintat cu procese si se plange ca este atacat politic, fara sa vorbeasca o clipa despre adevaratul fond al problemei. Ce s-ar intampla daca intreaga clasa politica s-ar comporta precum dumnealui? In cazul in care un salariat este si parlamentar, sefii de institutii ar trebui sa inchida ochii daca acesta incalca legea. Altfel, sunt catalogati drept artizani de jocuri politice si amenintati cu procese. De aceea, consider ca atitudinea domnului deputat dr. Tudor Ciuhodaru este nociva pentru institutiile statului.

In Spitalul de Urgente "Sf Ioan" din Iasi se trateaza oameni, nu se face politica. Nu inteleg ce poate fi politic: documentele oficiale pe care dl. dr. deputat le-a semnat in fals sau ca o persoana nu poate fi in acelasi timp, si la Iasi si la Bucuresti? Acum o luna, cand la spital a fost inceputa ancheta interna, nimeni nu stia ce preferinte politice va avea dl. deputat in noul an. Ancheta a durat pana astazi, deoarece a existat o corespondenta intre Camera Deputatilor si Spitalul de Urgente care, tehnic, nu a putut fi grabita", se arata intr-un comunicat citat de presa locala.

Luni, comitetul director al Spitalului Clinic de Urgente "Sfantul Ioan" a decis ca dr. Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de Primire a Urgentelor, trebuie sa returneze institutiei suma de 29.343 lei, acuzandu-l pe medic ca ar fi semnat fise de pontaj din care ar rezulta ca a fost prezent in acelasi timp si la spital, si la Camera Deputatilor.

Conform deciziei emise de sefii spitalului, in perioada mai 2009 - noiembrie 2010, medicul Tudor Ciuhodaru figureaza prezent, in acelasi timp, atat la spital, cat si la Camera Deputatilor. Tot ieri, dr. Tudor Ciuhodaru a fost eliberat din functia de purtator de cuvant al spitalului, in locul sau fiind numit dr. Paul Sarbu, directorul medical al Spitalului de Urgente.