"Nu am colaborat sub nicio forma cu fosta Securitate, lucru certificat de CNSAS in 2005, 2008 si 2009 cu toate actele. Nu stiu ce a vrut sa spuna domnul presedinte, pornesc de la aceasta prezumtie civilizata, ca nu stiu ce a vrut sa spuna. E vorba de o acuzatie sau de o insinuare pe care seful statului o face la adresa unui sef al opozitiei, e un lucru grav. Ii cer lui Traian Basescu ca, in termen de 48 de ore, sa spuna clar, in conditii de audienta publica similare cu precedenta iesire, sa spuna clar ce are de spus. Daca nu asta a vrut sa spuna, sa o precizeze. In lipsa acestor clarificari, va insemna ca romanii sunt condusi de un presedinte ca o servitoare proasta si mahalagioaica ce vorbeste fara noima prin oras", a declarat, sambata, liderul liberal Crin Antonescu.

Declaratiile lui Crin Antonescu:

  • Suntem obisnuiti sa traim intr-o tara, intr-un mediu politic al mustelor pe caciula, al zvonurilor, al lui merge si-asa.
  • Referitor la insinuarile pe care Traian Basescu le-a facut in ultima aparitie publica, la adresa mea - Traian Basescu nu si-a gasit omul cu mine, nu sunt omul jumatatilor de masura, nu sunt omul cu vreo musca pe caciula, nu voi lasa asemenea zvonuri sa circule.
  • Nu am colaborat sub nicio forma cu fosta Securitate - lucru certificat in 2005, 2008 si 2009 cu toate actele de catre CNSAS.
  • Nu stiu ce a vrut sa spuna domnul presedinte, pornesc de la aceasta prezumtie civilizata, ca nu stiu ce a vrut sa spuna. E vorba de o acuzatie sau de o insinuare pe care seful statului o face la adresa unui sef al opozitiei, e un lucru grav.
  • Ii cer lui Traian Basescu ca in termen de 48 de ore sa spuna clar, in conditii de audienta publica similare cu precedenta iesire, sa spuna clar ce are de spus. Daca nu asta a vrut sa spuna, sa o precizeze. Nu astept ca presedintele tarii sa isi ceara scuze. A mai facut-o in campania electorala, in regim privat, si am avut eleganta sa le las acolo, in regim privat.
  • Toti romanii, care nu sunt rame, vreau sa stie foarte clar toti romanii daca presedintele PNL Crin Antonescu a fost sau nu colaborator al Securitatii. In lipsa acestor clarificari, va insemna ca romanii sunt condusi de un presedinte ca o servitoare proasta si mahalagioaica ce vorbeste fara noima prin oras.
  • In apropierea lui Traian Basescu stau oameni fost colaboratori ai Securitatii, recunoscuti public. Nu accept ca acesti oameni sa acuze membri ai PNL.

Presedintele Traian Basescu a catalogat, joi, la TVR 1, drept "admirabila" alianta dintre PNL si PC, vorbind despre "Felix cu Porumbacu, Porumbelul (...) cu domnul Crin Antonescu".

La remarca realizatorului emisiunii potrivit careia se vede o coeziune pe frontul opozitiei, Basescu a intervenit cu observatia: "Admirabil!".

In timp ce moderatorul emisiunii invoca pactul de colaborare intre PNL si PC, Basescu a intervenit din nou, spunand: "Felix cu Porumbacu, Porumbelul, sau cum, cu ... nu stiu...aaa, cu domnul Crin Antonescu, da".

Intrebat despre faptul ca se vehiculeaza inclusiv initierea unei noi proceduri de suspendare a presedintelui, Basescu a spus: "S-a ajuns cu chestiunea asta cu suspendarea presedintelui ... oricine face o majoritate zice ca il suspenda pe presedinte. Eu cred ca avem o Constitutie foarte clara: spune, daca presedintele incalca Constitutia si nu oricum, grav. Pentru ca suspendarea presedintelui nu e o joaca de copii sau o joaca pe care o stabileste Felix cu Crin Antonescu, cu Ponta si cu Iliescu si, hai, sa-l suspendam pe presedinte. Devenim un stat lipsit de credibilitate. Dar nu asta este problema. Eu cred ca ei procedeaza corect. Stanga trebuie sa fie unita (...) Cred ca este normala o consolidare a stangii. (...) Deci cred ca este un lucru bun, care va da coerenta opozitiei. Romania are nevoie de o opozitie care sa vina cu solutii alternative la solutiile acutalei guvernari".