Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, a afirmat, vineri, comentand declaratiile presedintelui Traian Basescu de la TVR, ca alianta PNL+PC si iminenta coagulare a intregii opozitii reprezinta evenimente care l-au speriat pe seful statului caruia ii este frica de suspendare.

"Alianta PNL+PC si iminenta coagulare a intregii opozitii sunt evenimentele care l-au speriat atat de tare pe domnul Basescu incat ieri seara, neintrebat, a vorbit la TVR despre o noua majoritate parlamentara. Presedintelui ii este frica de suspendare. Nu-i o noutate. Si, pana la urma, e de inteles, omul este patit. Noutatea pe care am observat-o in interviul de ieri de la TVR este ca nu-si mai poate ascunde aceasta temere", a precizat vicepresedintele Senatului, intr-o postare pe blogul personal.

Liderul fondator al PC si-a afirmat convingerea ca PNL, PC si PSD au inteligenta de a nu mai accepta sa intre in defensiva.

"Angoasa stapanului a cuprins intreaga fauna portocalie, care a inceput sa se zbata, sa strige, sa ameninte. Din nou 'comunistii!', din nou 'securistii!', din nou 'tradarea principiilor liberale!', din nou 'acorduri si intelegeri secrete!'. Le-am auzit in exces si in 2008 si in 2009. Rezultatul s-a vazut, din pacate, in prabusirea nivelului de trai din 2010. De aceasta data, ofensiva portocalie este doar o zbatere inutila", mai precizeaza Voiculescu.