PNL este decis sa actioneze pentru ca actuala opozitie sa-si asume responsabilitatea de a se transforma in putere, a declarat miercuri liderul liberal Crin Antonescu. "Romania are nevoie cat mai repede sa schimbe presedintele, Guvernul si majoritatea parlamentara", a continuat Antonescu.

Biroul Politic Central al Partidului National Liberal (PNL) a decis, miercuri, incheierea unei aliante cu Partidul Conservator (PC), decizia fiind luata cu unanimitate de voturi.

Propunerea a fost avansata de liderul PNL, Crin Antonescu. El a anuntat, inainte de Biroul Politic Central, ca va propune incheierea unei aliante cu PC.

"Vom pune in discutie aceasta chestiune, conform statutului, daca Biroul Politic va accepta propunerea mea, vom convoca o Delegatie Permanenta pentru ziua de duminica sau luni si o Delegatie Permanenta este in masura sa ia o asemenea decizie politica", a spus liderul liberal.

Alte declaratii Antonescu:

  • Relatiile dintre mine si Victor Ponta dintre PSD si PNL sunt relatii normale
  • O alianta cu Partidul Conservator este mult mai usor de facut
  • Nu se intorc Bratienii in mormant cand Basescu face ce face cu tara asta? Obligatia mea este sa fac ceea ce trebuie in raport cu prezentul Romaniei

Si presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, ca alianta cu PNL, care se va numi probabil Alianta de Centru-Dreapta PNL-PC, va avea candidati comuni la alegerile din 2012 si 2016.

Constantin a precizat, totodata, ca protocolul ce va fi incheiat de cele doua partide pentru constituirea aliantei ar putea fi depus chiar luni la tribunal.